El Solsonès ja disposa d’un punt de Servei d’Atenció Integral LGBTI

L’ens comarcal i la Direcció General d’Igualtat signen un conveni per a la implantació d’aquest servei a la comarca

per Redacció, Solsonès, 10 d'octubre de 2018 a les 07:48 |
Marc Sangrà i Tània Pujol, tècnics responsables i persones de referència del servei al Consell Comarcal | Ramon Estany
 

Assistents a l'acte Foto: Ramon Estany


El divendres, 5 d’octubre, el Consell Comarcal va acollir la signatura de l’acord per a la implantació del Servei d’Atenció Integral LGBTI a la comarca del Solsonès per tal de “garantir els drets de les persones LGBTI i eradicar els prejudicis i les conductes contràries” segons va manifestar Sara Alarcón, presidenta de l’ens.

Per la seva banda, Mireia Mata i Solsona, directora general d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya va reivindicar la defensa dels drets LGBTI defensant que cal “respectar que les persones siguin com volen ser i deixar-les estimar com ho vulguin fer”. Mata va voler implicar a tota la societat en “defensar aquest col·lectiu per part de tots i cada un de nosaltres” apostant per la sensibilització i la intervenció davant de casos de marginació o abús. La directora general d’Igualtat reconeixia que “no és igual ser LGBTI a Barcelona o al Solsonès” per la qual cosa va destacar el paper a desenvolupar pel Consell Comarcal en oferir suport subratllant “la importància de comunicar a les persones i a les seves famílies que sàpiguen on poden acudir” així com, també, en fer pedagogia al carrer i en la formació a entitats socials i culturals per trencar estereotips.
Ramon Xandri, responsable de l’àrea de Serveis Socials, va apostar per fer “fer una societat cada vegada  més justa”, i destacava que aquest servei ja es comença a implantar de forma immediata des del minut zero.

Moment de la signatura del conveni Foto: Ramon Estany


Tània Pujol i Marc Sangrà, tècnics responsables i persones de referència del servei al Consell Comarcal, van advertir que hi ha molta feina a fer per tal de trencar estereotips i que es crearà una comissió interadministrativa per tal de buscar solucions a les demandes del servei, atès que aquesta normalització té un abast transversal en salut, sanitat i educació. Finalment van informar que es procedirà a fer una diagnosi per elaborar un pla amb mesures concretes “necessitem que la gent del col·lectiu LGBTI vingui al servei per poder recollir totes les seves iniciatives, idees, reivindicacions...”.

 

Participació