JORNADES EUROPEES DE PATRIMONI

La Festa Major del Patrimoni arriba al Museu de Solsona

Els elements patrimonials de Catalunya aquest cap de setmana celebren la seva festa major i per això obriran les seves portes per tal de donar a conèixer i posar en valor un patrimoni comú

per Redacció, Solsona, 9 d'octubre de 2018 a les 07:52 |

El Museu de Solsona, un any més, celebrarà les JEP amb un cap de setmana amb diverses activitats que us presentem a continuació:

12 d’octubre 

–LABORATORIS OBERTS. El taller de restauració del Museu D. i C. de Solsona
10:30 h. del matí i 12:00 h. del migdia
Visita guiada de la mà de les restauradores Núria Deu i Gemma Rodríguez per descobrir interessants apunts de restauració a les sales d’exposició permanent i conèixer el laboratori del museu, així com diferents tècniques i tractaments sobre els objectes que es troben a la reserva.
És una activitat dins la setmana europea de la conservació-restauració i una proposta del CRAC (Conservadors-Restauradors Associats de Catalunya). Una iniciativa que, de ben segur, posarà en valor la gran tasca que conservadors-restauradors fan en els nostres museus.

Places limitades. Cal reserva prèvia al 973 48 21 01 o bé a [email protected]

13 d’octubre 
– BASTINT SANT MIQUEL DE RINER. Exposició del treball de recerca de Marta Solà i Planas – Institut Francesc Ribalta.
12 h. del migdia.
Un treball de recerca que reconstrueix la desconeguda església de Sant Miquel de Riner (el Solsonès) a partir de la informació obtinguda durant l’excavació arqueològica de la mateixa i les fonts documentals trobades. El treball fou guardonat amb el 17è Premi Ramon Llull que atorga la universitat amb el mateix nom i reconegut per l’Associació d’Empresaris per al Solsonès.
13 d’octubre 
– THE MENTRES A LA TERRASSA DEL MUSEU. Concert de pop-rock alegre en un entorn patrimonial excepcional.
2/4 de 7 de la tarda
El quartet solsoní ens oferirà el seu repertori de temes que relativitzen la vida quotidiana en l’espai singular de la terrassa del museu. Entre terrats, a l’ombra del Palau Episcopal i la Catedral de Solsona i vetllats pel campanar, escoltarem les seves lletres que ens narren històries de misèries i victòries dels nostres temps amb tocs d’ironia.
Concert amb entrada inversa. Un exercici de responsabilitat cultural on el públic decideix el preu de la seva entrada. 

12-13-14 – JORNADES DE PORTES OBERTES .

Divendres 12 – d’11 a 14 h.

Dissabte 13 – d’11 a 18:30 h.

Diumenge 14 – d’11 a 14 h.

Podeu trobar tota la informació de les Jornades Europees de Patrimoni a:

http://patrimoni.gencat.cat/ca/agenda/destacats

 

Participació