Un 62è aniversari de la Coronació celebrat amb devoció

Un any més, els fidels solsonins s'han aplegat al voltant de la Patrona de la Ciutat per commemorar l'aniversari de la Coronació

per Ramon Estany, Solsona, 9 d'octubre de 2018 a les 07:48 |
El grup de Claustres que han assistit aquest diumenge a la Salve | Ramon Estany
El passat dissabte 6 i diumenge 7 d'octubre, la Capella del Claustre de Solsona ha viscut uns dies assenyalats de celebració, amb motiu del 62è aniversari de la Coronació de la Mare de Déu del Claustre.
Durant els dies anteriors, alumnes de l'Escola Arrels, centre educatiu concertat de Solsona que té per advocació la Mare de Déu del Claustre, han visitat la capella on hi han pregat i han rebut explicacions didàctiques per part de professors i de l'administrador del Claustre, Mn. Josep M. Besora.

Foto: Ramon Estany


Però els actes principals de la celebració van arribar el dissabte 6 d'octubre, que amb el repic anunciador de les campanes de la Catedral, es va donar pas a la Missa de Vigília, en que com és habitual, es va fer el res de la Sabatina, i a continuació, la Missa solemne, cantada per l'Escolania i la capella de Música. Una missa presidida per Mn. Josep M. Besora, administrador del Claustre, i concelebrada per Mn. Josep Torres i Mn. Joan Clos. En l'Homilia, Mn. Besora va exhortar als fidels a "no fallar mai la promesa de ser fidels a la Mare de Déu".
En acabar la Missa, els qui van voler, s'hi van quedar una estona de pregària de Vetlla a la Mare de Déu.

Foto: Ramon Estany


I diumenge 7 d'octubre, a la una del migdia, va tenir lloc el solemne Cant de la Salve, amb l'Escolania i la Capella de Música. Al final, es va poder pujar també al Cambril a fer el Besamans a la Mare de Déu.
No hi va faltar, al final de la cerimònia, una petita trobada de Claustres, que gaudeixen aquest dia de commemoració a la Patrona de Solsona.

Foto: Ramon Estany

 

Participació