1 de 10
Alguns dels col·laboradors en la plantada de l'indicador, els que no s'havien perdut mirant bolets

Posen un indicador al cim del Puig Sobirà (1.938 m)

Alguns dels col·laboradors en la plantada de l'indicador, els que no s'havien perdut mirant bolets
per Kanavita
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


Segons informa el diari digital Kanavita, el dissabte 29 de setembre, cap de setmana de la Festa Major de Canalda, membres de la Comissió Cultural Canalda 1.100 anys amb la col·laboració de socis de Centre Excursionista del Solsonès han plantat un indicador metàl·lic al cim del Puig Sobirà. La peça és obra de l’arquitecte Antoni Padullés i està feta d’acer patinable o corten rovellat amb la inscripció del nom del cim, l’alçada, i coronada per l’església de Canalda a l’extrem superior. Darrera hi ha una caixa metàl·lica amb un llibre de firmes per tenir constància dels que fan el cim.

El Puig Sobirà és un cim emblemàtic de la comarca i omnipresent al municipi d’Odèn. Aïllat davant el Port del Comte va canviant de forma a mesura que es volta. Des de la forma piramidal de llevant, al cim extens amb la Roca de Canalda als seus peus des de migdia o el trapezi que s’albira de ponent. Els excursionistes col·leccionistes dels “100 cims” el tenen com a objectiu. Normalment pugen el cim oriental (1.924 m) on hi ha el vèrtex geodèsic. L'indicador s’ha posat al punt més elevat, a l'occidental (1.938 m).

Indicador al cim del Puig Sobirà (1.938 m) Foto: Kanavita
Tot el material, la peça metàl·lica, 175 kg de formigó, desenes de litres d’aigua, eines... han estat pujats a força de braços entre el diumenge 23 de setembre que es va posar la base i el dissabte 29 que s’ha posat l’indicador. El llibre de firmes, quan estigui ple, es dipositarà a l’Arxiu Comarcal del Solsonès per a la seva preservació. L'empresa solsonina Manteniment del Solsonès ha realitzat l'estructura, la Comissió Cultural Canalda 1100 any l'ha pagada i el Jordi Vilar ha regalat la mescla i el ciment per fer el formigó.
Participació