Escola El Vinyet

Un bon record

per Redacció, Solsona, 20 de setembre de 2018 a les 10:06 |

Diuen que per tenir un bon record d’un estiu has de deixar el millor pel final, que el regust últim dominarà la sensació global de l’experiència” i serà el que el farà perdurar a les nostres ments mentres no n’hi hagi de millors.

El regust i les seves tipologies; tan diverses com nosaltres, o potser encara més ja que van en funció de l’aire que es respira, les olors, els colors, i les percepcions tant personals,...
El poder deixar enrere tot allò que té un regust amarg, àcid o salat i que ens cou, per poder, assaborir tot el que vivim amb dolçor.
Aquella dolçor que tenim a la punta de la llengua quan som infants i que sovint pre domina en les nostres experiències vitals. La inocencia ens la facilita, és clar, i també ens permet poder tastar amb delicadesa tot allò que més endavant com a adults, i posant molta atenció a l’agudesa mental, ens caldrà parar i pensar per desgustar amb profunditat i poder viure-ho en la seva totalitat.
Quan percebem fineses dificilíssimes de copsar, aquelles distinsions gairebé imperceptibles en les vivències d’estiu o de vida, tenim el privilegi de poder arribar a confegir el nostre fons interior.

Els infants en són estratagemes d’aquest sentir, i és per això que ELS sabem com a grans sensibles de tot allò que ens envolta i que a nosaltres, els adults, ens costa de trobar quan ens han passat uns quants estius pel davant.
La intuïció els guia sense necessitat de mostrar allò que no cal. Els infants la cuiden com un tresor personal i es mostren forts en conviccions. Tal i com són,... per viure la seva pròpia vida.
Heus aquí una mostra del reflexe que ens evoquen dia a dia i que ens hem de comprometre a percebre; doncs la mirada d’infant ens mostra totes les tipologies de gustos i regustos i nosaltres, a voltes, en som els cuiners d’aquests records d’estius!
L’estiu s’acaba, deixem les vacances enrere i l’escola, fins ara buida, obre les portes. Els passadissos, les aules, cada racó, s’omple de rialles, abraçades, retrobaments i instants d’intercanvi. Compartim els records que ens ha deixat l’estiu, expliquem amb il.lusió allò que hem fet i hem viscut. Els companys, els i les mestres, ens escolten i reviuen amb nosaltres part d’aquests records, part de l’energia i emocions que vam viure.


La proposta d’aquest inici de curs al vinyet, ha estat compartir aquests instants, un “recomano” especial per a cada un de nosaltres. Potser aquest estiu ens ha acompanyat una banda sonora en els llargs trajectes de cotxe, potser hem anat a un concert, a una Festa Major, hem vist una pel.lícula o hem visitat un lloc encantador. Potser simplement hem compartit amb la família un dinar o ens hem banyat al riu i ens hem divertit com mai…
Recomanem quelcom a algú perquè d’alguna manera desitgem que l’altre experimenti el que hem viscut nosaltres.
Obriu-vos als vostres companys, feu pinya, ajudeu-vos i creeu experiències plegats. Junts podeu fer que cada curs sigui únic i especial.
Traieu tota la vostra força per crear, investigar i viure el Vinyet!


Bon curs 2018-2019!

 

Participació