ACA

L'ACA inverteix 59.200 euros per millorar la seguretat de la presa de la Llosa del Cavall

Els treballs han consistit en habilitar escales als daus de formigó que protegeixen el contacte entre la presa i el terreny on es fonamenta

per Redacció , 14 de setembre de 2018 a les 12:48 |
Treballs realitzats per millorar la seguretat de la presa | Gencat
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de setembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha finalitzat els treballs destinats a millorar la seguretat de la presa de la Llosa del Cavall, a la comarca del Solsonès. Amb una inversió superior als 59.200 euros, les actuacions s’han focalitzat en habilitar escales i baranes de protecció als daus de formigó, que protegeixen el contacte entre la presa i el terreny sobre on es fonamenta.

S'han situat unes escales al marge dret de la presa que fan possible fer les inspeccions amb l'objectiu de detectar i analitzar en detall les possibles filtracions circulants que puguin sorgir i que puguin suposar un risc per a la fonamentació de la presa.


L'actuació, que s'ha concentrat en un total de 35 daus de formigó, millorarà també la seguretat dels treballadors i treballadores en el moment de prendre lectures dels aparells d'auscutlació situats als blocs de formigó, aparells el quals formen part del sistema que permet analitzar el comportament estructural de la presa, ja que ara és molt més fàcil l’accés. 

Alhora, amb aquesta actuació es faciliten les tasques de neteja d'aquests blocs, en relació amb l'operació i la seguretat ja que cal netejar-los de vegetació de forma recurrent per retirar possibles obstacles que entorpeixin la gestió ordinària de la presa i alhora dur a terme les inspeccions anomenades anteriorment.


Unes 300 reixes per millorar el trànsit durant les inspeccions

Les actuacions a la presa de la Llosa del Cavall s'han complementat amb la fabricació i instal·lació de prop de 300 reixes d'àcer inoxidable a galeries interiors perquè es pugui transitar per damunt de les cunetes de recollida de filtracions. Això contribuirà a una millor seguretat dels treballadors i treballadores, sense perdre de vista la circulació de l'aigua, una mesura indispensable per al control de la presa.


Daus de la Llosa abans de l'actuació Foto: Gencat

 

Participació