Bisbat de Solsona

Emotiu comiat de les monges cordimarianes del seminari de Solsona

per Redacció, Solsona, 11 de setembre de 2018 a les 22:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de setembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


 
Preveres i laics de la diòcesi es reuneixen al Seminari de Solsona per acomiadar-se d’aquesta comunitat

 
El dilluns,  3 de setembre, el Seminari de Solsona ha viscut el comiat de les monges cordimarianes que han estat servint la casa aquests últims anys. Recordem que fa quasi cent anys que aquesta comunitat és present a Solsona.
 
Molts preveres i laics han volgut retre homenatge a les quatre germanes que marxen, tot recordant les anteriors. S’ha comptat amb la presència del bisbe Xavier Novell i també de la superiora de la congregació. 

 

L’acte ha començat a les 12 del migdia amb una eucaristia molt participada que ha omplert a vessar la capella del seminari, amb les germanes ocupant els primers bancs, els capellans residents del seminari ocupant tot el presbiteri i la resta de mossens i laics en els bancs i cadires als costats.
 
Després a la sala d’actes han tingut lloc una sèrie de parlaments adreçats a les monges. Ha començat el Sr. Bisbe i han seguit tots i cadascun dels capellans residents que de manera molt emotiva i recordant anècdotes viscudes han volgut acomiadar-se d’aquestes germanes que tan bé els han cuidat.
 
També hi ha hagut espais musicals com ara una petita peça a l’arpa a càrrec d’una jove i la interpretació del “Cant dels ocells” a càrrec de Peter Thiemann al contrabaix.
 
Per acabar el bisbe Xavier ha lliurat un parell d’obsequis a la comunitat: la xilografia de la diòcesi i un bust de la Mare de Déu del Claustre. Mn. Antoni Guixé, director de la residència sacerdotal, ha ofert a les germanes un petit detall individual. 
 
Els capellans i les monges han compartit un dinar de germanor al mateix seminari per concloure aquest comiat. 

 

Participació