Recordant la Festa Major de l'any 1993

Font: Arxiu Comarcal, RESOL

per Ramon Estany , Solsona, 7 de setembre de 2018 a les 09:38 |
Grup del Ball de Bastons (setembre 1993) | RESOL
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de setembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Avui recordem la Festa Major de Solsona de fa 25 anys, gràcies a l'Arxiu Comarcal del Solsonès i al fons fotogràfic de RESOL.
La portada, fotografies i disseny gràfic del programa d'aquell any va ser del Jaume Cuadrench, si bé alguns dibuixos anterior van ser de l'Aleix Albareda. 

L'any 1993 era alcalde de Solsona Ramon Llumà, i presidia el bisbat, Mn. Antoni Deig. L'administrador del Claustre, era Mn. Joan Clos.
Pel que fa al programa d'actes, cada nit havia un espectacle a la Xelsa: el dia 4, Lax'n'Busto i Reison Fuzz, el dia 7, una obra de teatre amb la companyia Teiatru "Mens sana in corpore sano", el dia 8, concert de rock amb Sangtraït, el dia 9, amb Traffic, el 10 amb Iglú i l'11 amb La Tribu de Santi Arisa.

Pel que fa als ball de les revetlles a la Plaça del Camp, les orquestres contractades van ser per al dia 8: Costa Brava i Pensylvania, el dia 9 Maravella i Europa i el dia 10, Volcan.
Els actes es van iniciar el dia 3 de setembre a la Catedral de Solsona amb un concert a càrrec de la Simfònica del Vallès.

Trobada d'acordionistes a la Mare de la Font Foto: RESOL


El dia 5, el Parc de la Mare de la Font va acollir la X Trobada d'Acordionistes.
A destacar que el dia 7, després del Castell de Focs, es va inaugurar la restauració dels safareitjos, i el dia 9, les obres de remodelació de la Plaça de Sant Joan.

La pubilla i donzelles d'aquell any van ser: Maria Pujol i Costa i Isabel Babià i Augè i Marta Babià i Besora. Per la seva part, el pendonista va ser Josep Moncunill i Solé.
Entre les autoritats del govern de la Generalitat d'aleshores que van visitar la ciutat, vam tenir a Eugeni Nadal i Salat, cap dels Serveis de Cultura a Lleida, i Xavier Ventura i Teixidor, director General d'Arquitectura i Habitatge de la Generalitat.

El Drac a la Plaça Major Foto: RESOL


El dia 10, els més petits van gaudir d'un espectacle d'escuma a la Plaça Major.
Per la Diada Nacional, el Camp del Serra va acollir el 2n Gran Premi Ciutat de Solsona d'Automodelisme, i la Mare de la Font, un espectacle infantil i ballada de sardanes.
El Consell Comarcal va ser la seu de la recepció institucional, un concert de música i el tradicional refrigeri.

L'Escola de la Ribera


Abundants exposicions
El programa d'actes estava farcit també d'exposicions. L'Escola de la Ribera, amb el Jaume Cuadrench, Ramon-Àngel Davins i Jaume Roure exposaven els seus treballs a la Sala Gris. Joan Buchaca obria exposició d'olis als Baixos del Palau Episcopal. El fotògraf solsoní Llàtzer oferí una mostra fotogràfica sobre la història musical de Solsona 1890.1993 a la Sala Tomàs Boix.
La pintora Càndida Bracons mostrava olis a la Sala d'exposicions La Caixa

 

Participació