Foto de grup dels participants als ballets de la Festa major i geganters

L'assaig general dels ballets posa a punt la Festa Major de Solsona

per Redacció
Foto de grup dels participants als ballets de la Festa major i geganters
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de setembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dijous al vespre ha tingut lloc el darrer assaig general dels ballets abans de començar la Festa Major. La Plaça del Consell Comarcal s'ha omplert de públic que ha gaudit amb el primer tast complet del repertori folklòric solsoní. En acabar, els Geganters han celebrat el sopar popular a la Plaça Major, que ha congregat unes 140 persones.

Programació Divendres 7 de setembre


Matí
A 2/4 d’11, a la catedral, REPIC DE CAMPANES


Migdia
A la 12, TRONADA a la plaça Major. I, des del balcó de l’Ajuntament, INICI DE LA FESTA MAJOR amb el tro, enguany a càrrec del Sr. Josep Solé i Marmi, membre dels Trabucaires de Solsona, seguit de la salutació de l’Il·lm. Sr. David Rodríguez i González, alcalde de Solsona.


Sortint de la casa consistorial, recorregut tradicional del PASSACARRERS amb els gegants, bou, mulassa, drac, àliga, nans i óssos, acompanyats per l’Orquestra Patinfanjàs i el pregoner

Tarda
A 2/4 de 5, a la plaça de Sant Joan, ACTE DE COMIAT de la pubilla, l’hereu, les donzelles d’honor i els fadrins del 2017 I PROCLAMACIÓ dels seus successors
Organizació: Associació del Pubillatge Solsoní
Col·laboració: Ajuntament de Solsona

A partir de les 5, a la plaça de Sant Pere, VIII CONCURS DE MÚSICS AL CARRER
Organització: Joventut Solsonina
Col·laboració: Ajuntament de Solsona

A les 6, a la plaça de Sant Roc, TASTETS DE BENESTAR, amb massatge facial, taller d’emocions i dansa del ventre (tallers gratuïts)
Organització: Aletheia

Vespre i nit
A 1/4 de 9, a la catedral, REPIC DE CAMPANES per anunciar el cant de la Salve

BAIXADA de la corporació municipal des de l’Ajuntament cap a la catedral, acompanyada per la pubilla i les donzelles d’honor, l’hereu i els fadrins de Solsona del 2017, la pubilla de Catalunya, el ball de bastons i l’Orquestra Patinfanjàs.

A 2/4 de 9, inauguració de la il·luminació de la capella del Claustre, de la instal·lació d’un ascensor al cambril per poder accedir-hi les persones de mobilitat reduïda i la recuperació del retaule de la marededeu del Claustre amb l’Il·lm. Sr. Joan Reñé i Huguet, president de la Diputació de Lleida.

A ¾ de 9, a la capella del Claustre, CANT DE LA SALVE, interpretat per l’Orfeó Nova Solsona. Presidirà l’acte l’Excm. i Rvdm. Sr. Xavier Novell i Gomà, bisbe de Solsona.

A ¾ de 10, il·luminació de carrers amb teieres i al pati de l’escola Arrels II (escoles professionals), CASTELL DE FOCS, presidit per la comitiva procedent de la catedral.

A 2/4 d’11, a la plaça de Sant Pere, CONCERT a càrrec de la Quinta del Barrio
Organització: Consell Municipal d’Adolescents
Col·laboració: Ajuntament de Solsona

A 2/4 d’11, al Teatre Comarcal, TEATRE amb la representació d’Øn sön les dønes, a càrrec de Lacetània Teatre, adaptada i dirigida per Alba Rhedda
Organització: Lacetània Teatre
Col·laboració: Ajuntament de Solsona

A les 11, a la plaça de Sant Joan, CONCERT D’HAVANERES, amenitzat pel grup Les Anxovetes, i repartiment de rom cremat per a tothom
* En cas de pluja, l’espectacle es traslladarà a la Sala Polivalent.
Participació