Cultura

Recta final per les obres de la Capella del Claustre de Solsona

per Ramon Estany, Solsona | 23 d'agost de 2018 a les 08:55 |
Moment que s'entra l'ascensor a la Catedral | Ramon Estany
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 d'agost de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

A dues setmanes de la Festa Major, els treballs d'adequació de la Capella del Claustre de Solsona van arribant a la seva conclusió. Fa uns dies es va instal3lar la maquinària de l'ascensor que ha de permetre a les persones amb mobilitat reduïda accedir al pis superior de la capella on hi ha el Cambril.

També, la nova il·luminació ja està pràcticament enllestida, i un sistema de leds més eficient energèticament i amb una llum més natural oferirà una nova visió a la cúpula i al conjunt del recinte.
Aquests dies, dues restauradores han procedit a la neteja del retaule.

El pressupost total d'aquestes obres ascendeix a uns 120.000 euros, finançats amb recursos propis de la Confraria del Claustre i amb un ajut de la Diputació de Lleida que cobrirà part del cost de l'ascensor.
Inauguració el divendres 7 de setembre

A 2/4 de 9 del vespre, tindrà lloc la inauguració de la il·luminació de la capella del Claustre, de la instal·lació d’un ascensor al cambril per poder accedir-hi les persones de mobilitat reduïda i la recuperació del retaule de la marededeu del Claustre amb l’Il·lm. Sr. Joan Reñé i Huguet, president de la Diputació de Lleida.

 

 

Participació