Caminada

La IV Caminada Popular de Cambrils arribarà a les salines i molins de sal

Diumenge 26 d'agost

per Redacció, Odèn, 21 d'agost de 2018 a les 11:04 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 d'agost de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El Club Esportiu i Cultural de Cambrils organitza aquest diumenge 26 d'agost la 4a edició de la Caminada Popular de Cambrils, amb sortida a les 9 del matí des de la Sala Polivalent Municipal de Cambrils.

La ruta tindrà una distància aproximada de 12,2 Km, amb un itinerari curt de 8,4 Km.
Inscripcions i preu:
El mateix dia a partir de 2/4 de 9 del matí, al lloc de sortida, 7€. Les inscripcions que s’hagin fet anticipadament a l’oficina de turisme de Solsona, 6€
Itinerari

Sala Polivalent – Església de Cambrils – Castell de Cambrils – Grau – Turó Malsaires – Bicicleta Tour – Coll Pregon – Dipòsit cal Xerrill – Caseta Mores – Obaga de la Caseta - Olles– Mores– Dipòsit collada de Mores – Sopenya – Font Salada – Font de la Mosquera – Sala Polivalent.
 

Farem un recorregut que, des de la sortida (1070 m. d’alçada) hi ha diversos desnivells on l’alçada màxima serà 1310 m. i la mínima 960 m. Malgrat l’espectacularitat del perfil no és una caminada feixuga.
Els controls estan estratègicament situats en punts adients per recuperar energies si algú mostra un petit desànim.
El recorregut és a la part sud del terme de Cambrils, passarem per terrenys de propietat privada però també caminarem per una bona part dels terrenys comunals dels Emprius de Cambrils.
Passarem per punts de gran interès cultural, històric i paisatgístic, destacant com espai d’itinerari molt atractiu el que es farà entre el Grau i coll Pregon i el mirador de Serra Seca.
Com a símbol històric ens trobarem el monument de la bicicleta del Tour, aixecat per commemorar el pas del Tour de França l’any 2009, les runes del castell de Cambrils i el complex de molins i salines de Cambrils.
Cal destacar el pas per la font Salada, aigua que s’aprofita per emmagatzemar-la. Una part d’aquesta aigua s’evapora per recollir la sal i l’altra, el públic la pot gaudir banyant-s’hi, ja sigui per aprofitar les moltes propietats curatives que té o simplement lúdiques.
En el recorregut trobarem boscos de pi, pinassa i alzina. Podrem contemplar la confluència entre la roca calcària i la de tipus montserratina, zona de gran interès per als geòlegs.
Que passem un bon dia!
 
Comencem la caminada a la sala Polivalent agafant el GR-1 davant de l’edifici de l’escola de Cambrils i, en descens, creuarem la palan- ca que hi ha sobre el rierol per enfilar-nos tot seguit al bosc en direcció al Castell passant pel costat de l’església de Sant Martí. Uns metres més enllà trobarem un camí a l’esquerra que ens portarà al Castell, que està enrunat però des d’allà es veu bona panoràmica. Seguirem pel GR-1 en direcció al Grau, on arribarem després de pujar un pendent de menys d’un quilòmetre al cap de la pujada, marxarem cap a l’esquerra, en direcció Oliana sempre seguint la carena, fins arribar al mirador de Serraseca i a la primera parada on se servirà l’esmorzar.
PRIMER CONTROL (BICICLETA DEL TOUR)
Sortint de la parada de la bicicleta del Tour marxarem en direcció sud, ja abandonant el GR i passant pel costat de les runes de la casa Serraseca, per un tram relativament pla, sempre per la carena fins arribar a coll Pregon.
Aquí creuarem la carretera que va de Cambrils a Solsona i baixarem pel camí que passa pel
costat del corral del Mores. Seguirem en sentit descendent pel mateix camí i en aquest indret trobarem camps bastant pendents, convertits en espais de pastura on hi ha poca vegetació, fins arribar al nou control.
SEGON CONTROL (DIPÒSIT DE CAL XERRILL)
Seguirem pel mateix camí i a poca distància ens endinsarem al bosc, passarem per la rasa, pel costat de la Caseta de Mores i creuarem el bosc de la Caseta i els camps de les Olles per un camí que passa pel mig i continuarem fins a la casa de Mores, en un recorregut lleugerament ascendent. Des d’aquí, el recorregut s’enfila durant una distància d’un quilòmetre aproximat fins arribar a la carena, on farem la següent parada. Una vegada arribats, la part de pujada més feixuga ja estarà llesta.
TERCER CONTROL (DIPÒSIT DE LA SERRA DE MORES)
Després de refrescar-nos, seguirem direcció nord cap a l’obaga, passarem a l’altre costat de la rasa de Sopenya i ja per la zona de la solana baixarem fins trobar la rasa del riuet de Cambrils. Agafarem el camí que se segueix per fer les visites al complex dels molins i salines de Cambrils, en direcció nord. Passarem pel costat de la font Salada i continuarem pel costat de la casa del Salí. A menys de mig quilòmetre trobarem la font de la Mosquera on podrem refrescar-nos i amb un petit esforç arribarem a la sala Polivalent.
Tot l’itinerari nosaltres l’hem fet en unes tres hores i mitja. Esperem que us agradi el recorregut i que pugueu gaudir del dia i del nostre poble!

 

Participació