L'ACA triplica el cabal desembassat de la Llosa del Cavall

I duplica el cabal del desembassament de Sant Ponç

per Redacció, Solsona, 10 d'agost de 2018 a les 23:27 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 d'agost de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Llosa del Cavall (Arxiu) Foto: ACA


Les darreres pluges han tornat a incrementar les aportacions d'aigua als embassaments, fins al punt que alguns, com el de la Llosa, es tornen a trobar al 100%. Per aquest motiu, des d'aquest divendres 10 d'agost, a les 12.30 hores, l'Agència Catalana de l'Aigua s'ha vist obligada a incrementar el cabal desembassat des de la Llosa del Cavall dels 2,4 m3/s actuals fins als 6 m3/s.

Pel que fa a l'embassament de Sant Ponç, aquest passa dels 3,6 m3/s als 6 m3/s.
El cabal desembassat en cap cas no suposa el desbordament de la llera ni l'afecció a cap servei bàsic. Cal tenir en compte, però, que el cabal a riu és superior a l'habitual.
Es preveu que aquesta situació es mantingui durant els propers dies..
Les recomanacions són per als municipis de Sant Llorenç de Morunys, Guixers, Navès ,Lladurs i Olius, Riner, Clariana de Cardener, Cardona, Pinós, Navàs, Sant Mateu de Bages, Súria, Callús, Sant Joan de Vilatorrada, Manresa i Castellgalí.

L'ACA adverteix de les següents actuacions a fer durant les maniobres de desembassament: Mantenir el tancament de punts baixos, guals, i accessos a la llera i avisar a aquelles persones que facin activitats a la llera del riu.

 

Participació