Festa Major

Natàlia Catalan guanya el concurs del cartell de la Festa Major de Solsona

S'inspira en el ball de bastons i el vintè aniversari de la incorporació de les nenes al grup

per Redacció, Solsona, 10 d'agost de 2018 a les 19:10 |
L'autora amb el cartell guanyador | Ramon Estany
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 d'agost de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'autora amb el cartell guanyador Foto: Ramon Estany

La proposta d'imatge gràfica de la 365a Festa Major de Solsona que enguany ha resultat escollida d'entre vuit treballs presentats al concurs de disseny de la portada del programa d'actes, ha estat la de la Natàlia Catalan i Tasies.
El jurat el van integrar representants dels grups municipals, un artista i representants de mitjans de comunicació locals.

L'autora guanyadora, que ha concorregut a la convocatòria per primera vegada, és una barcelonina d'ascendència solsonina de 22 anys, estudiant de doble grau en Enginyeria de Disseny Industrial i Disseny de producte a Elisava.
La seva proposta, amb un disseny assistit per ordinador, s'inspira en el ball de bastons i el vintè aniversari de la incorporació de les nenes al grup. Així, una balladora constitueix l'element central de la portada i el cartell, amb un fons que representa l'estampat de la jaqueta de domàs blava de l'abanderat del grup.
Pel que fa a les pàgines de separació internes, presenten elements de la imatgeria gegantera i un dibuix de la Mare de Déu del Claustre, sobre una textura característica de la ciutat. S'hi pot veure, per exemple, la imatge de la patrona de la ciutat sobre un fons creat amb el dibuix de la seva corona; l'àliga sobre el sol del portal del Pont; la mulassa amb les fonts del nucli antic; o els ossos amb els esgrafiats de Cal Font, els més antics de la ciutat.  

Història local en els articles

Un dels trets singulars del programa de la Festa Major cada any és l'apartat d'articles d'entitats i ciutadans a títol particular que també aporten un valor afegit a la publicació. Aquest any aquesta secció és especialment extensa, amb cinc escrits de temàtica ben diversa i, en la majoria de casos, sobre la història local.
La Comissió del 50è aniversari de Setelsis obre l'apartat amb un article sobre el mig segle de vida de la primera escola pública de Solsona. El següent és de mossèn Enric Bartrina, director de l'Arxiu Diocesà, i versa sobre els 425 anys de la creació del bisbat. Un altre el signa mossèn lluís Grifell, president del Capítol d ela Catedral, per parlar de la futura restauració de l'orgue de la catedral, considerat un dels més monumentals de Catalunya, i per al qual el bisbat ha demanat dos pressupostos. L'historiador Jordi Tasies també hi participa amb un text sobre un element que l'àliga havia dut al bec durant una època del segle XVIII i la desapareguda figura del voltejador. Finalment, l'arqueòleg Pere Cascante hi resumeix la informació que ha tret a la llum la intervenció arqueològica del tram inferior del carrer de Sant Miquel.
Enguany l'Ajuntament editarà 2.500 exemplars del programa -un centenar menys que l'any passat-. Se n'oferirà un per família empadronada o titular d'un habitatge al municipi i es podrà recollir gratuïtament a partir de final de mes a l'Oficina d'Atenció Ciutadana municipal. A partir de dilluns al migdia també es podrà consultar en línia al web www.solsonalafesta.net

 

Participació