Economia

15 empreses ja han contactat amb el servei Reempresa

El Consell Comarcal del Solsonès és punt oficial Reempresa des de fa més d’un any

per Redacció, Solsona, 10 d'agost de 2018 a les 14:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 d'agost de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 
Empreses que per motius de jubilació, personals, de salut, o per canvi de domicili decideixen traspassar el seu negoci en funcionament; de sectors tant diversos com el comerç, hostaleria, tallers, estètiques...; és el perfil de les 15 empreses del territori que s’han mostrat interessades en el servei Reempresa.
Durant el 2017 es van haver de tancar 3 negocis per no trobar la persona que volgués reemprendre’ls. Al 2018, però, s’han aconseguit 3 casos d’èxit en què s’han pogut trobar i posar d’acord qui cedeix l’activitat amb la persona que vol reemprendre-la. En aquests moments, 3 casos més estant en negociacions. Actualment també hi ha publicats al web de reempresa  (www.reempresa.org) 2 anuncis d’empreses del Solsonès que es volen cedir. Aquest servei augmenta moltíssim les possibilitats de trobar una persona reemprenedora, ja que hi ha unes 10.000 persones a tot Catalunya interessades en reemprendre negocis donades d’alta a la plataforma.

Reempresa és un model d’emprenedoria i de creixement empresarial que vetlla per la continuïtat de les empreses. Així doncs, des del Consell Comarcal del Solsonès s’ofereix assessorament a les persones que volen vendre la seva empresa (cedents), així com a les persones reemprenedores disposades a donar-hi continuïtat. L’objectiu del programa és, doncs, impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació al territori.
“L’objectiu del programa és evitar el tancament d’empreses, facilitant la seva transmissió”
El Consell Comarcal del Solsonès se suma d’aquesta manera al projecte que GLOBALleida desenvolupa en xarxa amb els diferents Consells Comarcals de la província que ha permès implementar el programa Reempresa a cada una de les comarques.
Reempresa és una iniciativa promoguda per la patronal catalana Cecot i Autoocupació, amb la col·laboració del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

 

Participació