L'ACA inverteix més de 533.000 euros per millorar el sistema d'alliberament d'aigua de la presa de Sant Ponç

S’han renovat dues línies dels desguassos de mig fons, substituint totes les vàlvules i la caldereria que formen part d’aquest òrgan de desguàs / Els treballs, ja finalitzats, han fet possible modernitzar les instal·lacions i optimitzar les maniobres en aquesta presa al riu Cardener

per Redacció , Solsonès, 2 d'agost de 2018 a les 15:49 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 d'agost de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Alliberament d'aigua des deñ desguàs de mig fons Foto: ACA


L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha finalitzat els treballs per renovar un els òrgans d’alliberament d’aigua de la presa de Sant Ponç, a la comarca del Solsonès. Mitjançant una inversió superior als 533.000 euros, s’han renovat les dues línies dels desguassos de mig fons, substituint tota les vàlvules i la caldereria que composen aquest òrgan de desguàs. Aquesta intervenció s’ha dut a terme tenint en compte que els elements d’origen presentaven un estat d’envelliment elevat.

 
 

Aquest element per alliberar aigua, situat a la part intermitja de la presa, està constituït per dos conductes de 800 mil·límetres de diàmetre, un pel desguàs de mig fons dret i l’altre pel desguàs de mig fons esquerre, cada un d’ells equipats amb comportes que garanteixen la guarda i la regulació de l’aigua.   

La nova capacitat total dels desguassos de mig fons, amb les modificacions dutes a terme i amb tots els òrgans de desguàs al 100%, és de 13,45 m3/s. 

Aquesta actuació permet optimitzar les maniobres a la presa per a l’alliberament de cabals, tant per als usos que s’han de satisfer aigua avall com per maniobres destinades a gestionar possibles avingudes.

 

Arxivat a:
Economia, ACA, Sant Ponç, presa, aigua
Participació