Claustre

La Capella del Claustre estrenarà ascensor per la Festa Major

Visitem les obres que s'hi estan fent

per Ramon Estany, Solsona | 23 de juliol de 2018 a les 10:29 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Una grua per la instal·lació de llums a la Capella Foto: Ramon Estany


Aquestes setmanes d'estiu, la capella del Claustre de la Catedral de Solsona ha vist alterada la seva rutina diària amb motiu de les obres que s'estan fent per instal·lar un ascensor fins al Cambril de la Mare de Déu.

Segons ha explicat Mn. Josep M. Besora, administrador del Claustre, "aquesta és una inversió necessària per facilitar l'accés a aquelles persones amb mobilitat reduïda o amb cadira de rodes, i que per aquest motiu, no poden pujar al Cambril a estimar la Mare de Déu".
Per construir l'ascensor, ha calgut fer obres a la sagristia. Aprofitant que s'ha fet la caixa de l'ascensor, s'hi ha reformat un petit quartet que hi havia, que disposarà a partir d'ara d'una pica d'aigua i un espai per guardar el material de neteja i floristeria.

L'ascensor que s'habilitarà tindrà una capacitat de 8 persones i 650 Kg, i ha suposat també, adaptar i millorar la instal·lació elèctrica. Un cop a dalt al Cambril, s'habilitarà també unes rampes d'accés per superar el darrer graó fins als peus de la Mare de Déu
Alhora, s'aprofitarà per fer unes millores en la il·luminació de la capella, mitjançant leds i punts de llum, que dotaran d'una major claror al temple, fins i tot quan no s'encengui la llum principal. I com que aquesta millora en la llum permetrà gaudir més del retaule barroc del Claustre, un cop finalitzades les obres, a l'agost, es procedirà a fer una neteja del retaule, a càrrec de professionals restauradors, per recuperar els vius colors originals d'aquest delicada obra artística.

És previst que les obres es puguin estrenar "oficialment" el primer dia de la Festa Major d'enguany, el 7 de setembre.

L'accès a l'ascensor serà per la sagristia Foto: Ramon Estany


Canvi de lloc a les Misses del Claustre
Amb motiu de les obres, la Capella del Claustre ha quedat tancada als fidels provisionalment aquestes setmanes d'estiu, i les corresponents Misses del Claustre se celebren a la Catedral.
Uns 120.000 euros de pressupost
El cost total de les obres ascendeix a uns 120.000 euros, una quantitat que assumeix la Confraria del Claustre amb els seus propis recursos, del fons que té per a contingències i necessitats. Amb tot, no descarten buscar ajuts i subvencions, per no haver de gastar tots aquests fons propis. Així mateix, els fidels poden fer donatius o aportar a les col·lectes en uns sobres que hi ha per les obres del Claustre.

La base de l'ascensor Foto: Ramon Estany

El buit de l'ascensor al capdamunt de tot Foto: Ramon Estany

També es millorarà la il·luminació al Cambril Foto: Ramon Estany

La part d'obra de l'ascensor, ja acabada Foto: Ramon Estany

Un petit quartet al costat de l'ascensor Foto: Ramon Estany

 

Participació