Medi Ambient

Xerrada informativa sobre el porta a porta a Olius

El Porta a Porta a El Pi de Sant Just està en marxa. El 19 de juliol a les 7 del vespre a l'Escola Agrària d'Olius tindrà lloc una xerrada del Director de l'Agencia de Residus de Catalunya, Josep Ma. Tost, alcalde de Riudecanyes, municipi pioner en la recollida Porta a Porta

per Redacció , Olius, 15 de juliol de 2018 a les 09:38 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Cubells de la recollida porta a porta preparats per ser repartits


L'Ajuntament d’Olius canviarà el sistema de recollida de les escombraries del nucli del Pi de Sant Just en finalitzar el mes de juliol.

Fins ara el sistema de recollida s’ha basat en el clàssic de contenidors de residus sòlids urbans, o de resta. Juntament amb aquests contenidors disposen de diverses illes amb contenidors per a la recollida selectiva (vidre, paper-cartró i envasos) i en nombre inferior als de resta, hi ha també contenidors d’orgànica.
El nou sistema de recollida anomenat Porta a Porta permetrà un major control sobre la recollida i un percentatge molt més elevat en la qualitat de les diferents fraccions de la selectiva.

Aquest canvi de sistema de recollida no és un caprici de l’Ajuntament, sinó una necessitat per
tal de millorar el reciclatge i, en conseqüència, contribuir a la millora del nostre entorn ciutadà i el medi ambient. També és una obligació que  imposen les directives europees i l’Agència de Residus de Catalunya.

Per tal de saber cap a on ens porten aquestes normes europees i per parlar de la filosofia que
l’Agència de Residus de Catalunya té prevista en el futur immediat, tindrà lloc una  xerrada
col·loqui oberta a tothom el proper dia 19 de juliol a les 19 hores a la sala d’actes de l’Escola Agrària del Solsonès a càrrec de Josep Maria Tost i Borràs, director de l’Agència de Residus de Catalunya.

 

Participació