Nucli Antic

Engeguen una campanya de sensibilització per reduir el soroll al nucli antic de Solsona durant les nits i matinades

per Redacció, Solsona, 11 de juliol de 2018 a les 14:23 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L’Associació de veïns del nucli antic de Solsona (AVNA) en col·laboració amb el Gremi d’Hostel·leria, inicien aquest dijous 12 de juliol una campanya de sensibilització per reduir el soroll al nucli antic durant les nits i matinades.

La campanya té l’eslògan “Si parles fluixet, ens podrem acostar més” i va acompanyada d’una il·lustració del nucli antic obra de l’artista solsonina Anna Terricabras. La idea que pretén transmetre la campanya és comunicar que l’oci nocturn, com les activitats culturals, han de poder ser compatibles amb el respecte al descans dels veïns.
El nucli antic és un dels espais habituals d’oci nocturn a Solsona on l’ambient és agradable, però a partir de la matinada el volum de la gent que beu al carrer sobrepassa en escreix els límits normals i sovint no permet descansar als que hi viuen. Aquest fet es podria corregir conscienciant els clients del bars de que allí, en aquell carrer, hi dorm gent de manera que no alçar la veu i “parlar fluixet” faria de la convivència ciutadana quelcom millor per a tothom. La campanya té per objectiu un simple gest: baixar el volum.
Es repartiran cartells als bars que formen part del Gremi d’Hostel·leria i aquells que lliurement vulguin adherir-se a la campanya, a més de diferents complements com samarretes, posagots i estovalles de paper.
La inquietud de molts veïns va dur a fundar l’any 2015 l’Associació de Veïns del Nucli Antic de Solsona (AVNA), un col·lectiu de gent de totes les edats que pretén millorar els aspectes de vida, convivència i gaudir al nucli antic. La campanya “Si parles fluixet, ens podrem acostar més” està finançada exclusivament amb els recursos propis de l’associació obtinguts a través de les quotes dels seus afiliats/des. Per aquest motiu, i per poder tirar endavant futures campanyes, l’AVNA busca nous afiliats/des entre els veïns del nucli antic.

Per a més informació, només cal enviar un correu electrònic a l’adreça [email protected].
ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DEL NUCLI ANTIC DE SOLSONA

 

Participació