Gogistes Solsonins han repartit un any més centenars de goigs en la festa de Sant Cristòfol

per Ramon Estany, Solsona | 8 de juliol de 2018 a les 17:12 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Repartint els goigs entre els conductors Foto: Ramon Estany

Una de les entitats que col·labora amb la festa de Sant Cristòfol de Solsona, i ja porta 19 edicions, són els Gogistes Solsonins, que cada any, s'encarreguen d'imprimir una edició commemorativa dels Goigs de Sant Cristòfol, que com a particularitat, al revers, incorpora un texte històric sobre empreses o persones vinculades al món del transport de Solsona.
L'edició dels goigs d'aquest any ens presenta els goigs amb lletra i música de Miquel Guillamón Casanovas i han estat coordinats per Domènec Camps Canal, amb un tiratge de 175 exemplars a color en paper Conqueror Bamboo de 300 g, i 450 exemplars en negre en paper Conqueror Bamboo de 100 g.

Foto: Ramon Estany


El texte històric parla del transportista Jaume Altarriba Argerich.

Jaume Altarriba Argerich va començar amb un camió transportant fusta i al cap d'uns anys va dedicar-se a comprar-la i transportar-la.

Per això els camions sempre han estat la seva afició i va fer que comprés el camió que mostra la primera fotografia, totalment desballestat, per restaurar-lo i adaptar-lo a la manera que es carregava la fusta fa 50 anys.
El camió marca M.A.N. dièsel de 162 cv de potència, estava inservible, el que va fer que la seva restauració fos llarga i costosa. Es calcula que aquest vehicle és d el'any 1958.

Una de les tasques més costoses i laborioses fou l'adquisició de la documentació obligatòria  per tenir-lo declarat legalment. Durant cinc anys va estar lluitant per poder adquirir aquesta documentació. Finalment el 2013 el va poder matricular.
La matrícula és de les anomenades històriques, això vol dir que no resta autoritzat a dur càrrega, però sí és apte per circular. La seva matrícula és H2370BBF.
Acabada la restauració, el camió ha quedat tal com es veu a la segona fotografia. Una meravella!
Des de fa anys i fins a l'actualitat, la seva feina és portar el Sant el dia de la Festivitat de Sant Cristòfol, des d'on el mossèn imparteix la benedicció de vehicles.

 

Participació