Procés Català

Els bisbes catalans celebren l'acostament dels presos independentistes

Expressen el seu desig trobar una solució "justa i acceptable per a tothom"

per Redacció/ACN, 7 de juliol de 2018 a les 09:13 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Conferència Episcopal Tarraconense ha celebrat l'acostament dels presos independentistes aquesta setmana a presons catalanes i han expressat el seu desig perquè "tots els agents polítics i socials" trobin una solució "que sigui justa i acceptable per a tothom, amb un gran esforç de diàleg des de la veritat, amb generositat i recerca del bé comú". Aquest és un dels punts que els bisbes catalans han tractat en la reunió de la Conferència Episcopal Tarraconense ha mantingut entre dimarts i dijous d'aquesta setmana a Salardú. Així mateix, els bisbes consideren que l'acostament correspon a una "mesura legal i humanitària" i afegeixen que "afavorirà el contacte amb les famílies dels detinguts en presó preventiva".
D'altra banda, han cridat els cristians "a pregar i ser constructors de pau i apòstols de reconciliació enmig de la societat catalana".


I en un altre punt, els bisbes valoren positivament que les diverses Administracions públiques i també Càritas i altres entitats socials de Catalunya i de la resta de l’Estat espanyol hagin donat acolliment humanitari a refugiats i emigrants rescatats a la Mediterrània, així com també el recent Conveni que l’Estat andorrà ha signat amb la Comunitat de Sant’Egidi per tal d’establir un corredor humanitari d’acollida de refugiats. En aquest sentit volen fer-se ressò de la crida del papa Francesc a estar oberts i a ser solidaris envers els qui fugen de la guerra i de situacions injustes.

 

Participació