Gerard Barcons pren possessió de l'alcaldia de Llobera

per Ramon Estany, Llobera, 5 de juliol de 2018 a les 17:23 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 

El nou ple de l'Ajuntament de Llobera: Domènec Vendrell, Joan Vendrell, Jaume Badia, Gerard Barcons i M. Dolors Caelles Foto: Ramon Estany

Aquest dijous a la tarda ha tingut lloc una sessió extraordinària del ple de l'ajuntament de Llobera, en la qual només hi havia dos punts de l'ordre del dia.
El primer punt ha estat l'entrada d'una nova regidora, M. Dolors Caelles,  a causa de la baixa per defunció, de l'alcalde, Josep Colell, traspassat el 25 de juny després d'una greu malaltia. 

Caelles ha promès el càrrec per imperatiu legal i tot seguit, s'ha donat pas al segon punt de l'ordre del dia, l'elecció d'un nou alcalde. 

M. Dolors Caelles, prometent el càrrec de regidora Foto: Ramon Estany


L'únic candidat a l'alcaldia ha estat el Gerard Barcons, que ja havia assumit el càrrec en funcions, durant els mesos de la malaltia de Josep Colell. Barcons ha obtingut quatre vots i una abstenció. Cal tenir present que l'ajuntament de Llobera està format per tres regidors d'ERC (Jaume Badia, Dolors Caelles i Gerard Barcons) i dos de l'antiga CiU (Domènec Vendrell i Joan Vendrell).
Un cop a promès el càrrec i ha pres possessió de l'alcaldia, Barcons, de 27 anys, en les paraules que ha dit als assistents, ha destacat que no s'imaginava fa tres anys que podia arribar aquest moment, i ha volgut recordar que l'alcalde d'aquesta legislatura era el Josep Colell i ho continuarà essent fins al final de la legislatura.
Barcons ha reblat  que treballaran tots junts per fer el millor per al poble.

Entre el públic assistent hi havia familiars del Josep Colell, veïns i la presidenta del Consell Comarcal, Sara Alarcón.
En els propers dies, el nou ajuntament decidirà el repartiment de carteres i tasques. De moment, i a nivell comarcal, el lloc que ocupava Josep Colell a l'ens supramunicipal, ha estat assumit per Ramon Xandri, regidor de l'ajuntament de Solsona.
 

Gerard Barcons, prometent el càrrec d'alcalde Foto: Ramon Estany

 

Participació