Concerts

El bateria solsoní Andreu Moreno presenta el seu primer disc a l'Sputnik

Aquest divendres, 15 de juny, a les 11 de la nit al Pub Sputnik

per Ramon Estany, Solsona, 14 de juny de 2018 a les 09:58 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 

 

Aquest divendres es presenta al Pub Sputnik el disc Divertimento, el primer LP del quartet liderat pel bateria solsoní Andreu Moreno on apareixen un conjunt de composicions que busquen connectar melodies despreocupades i alegres amb acompanyaments sofisticats.
La improvisació com a estil predominant busca recórrer textures que van des del free-jazz fins a la música electrònica, en l'àmbit instrumental la formació fuig del la formació estàndard de quartet per prescindir d'instrument amb una funció harmònica com el piano o la guitarra, i juga amb el contrast de la sonoritat acústica dels instruments de vents i el baix elèctric, que a vegades modula el seu timbre amb pedals d'efectes.

​La portada i la imatge del disc, és obra de la dissenyadora solsonina Anna Terricabras.

Portada del disc


Components de la formació:
Òscar Latorre - Trompeta
Pau Vidal - Saxo Tenor i flauta

Vic Moliner - Baix elèctric i efectes
Andreu Moreno - Bateria
Andreu Moreno comença els seus estudis musicals als nou anys a l'Escola Municipal de Solsona, la seva ciutat natal. El 2006 es trasllada a Barcelona per aprofundir en els seus estudis de bateria amb Quim Solé a L'Aula de música moderna i jazz.

De 2009 a 2013 Andreu Moreno cursa el Títol Superior de Música a l'ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya), on estudia bateria amb David Gómez i David Xirgu, i també rep classes de professors com Lluís Vidal o Gary Willis. Durant el curs 2016-2017 segueix amb la formació acadèmica cursant el Màster Barcelona Jazz Master també a l'ESMUC. A banda, ha participat en seminaris i classes particulars de músics com Jorge Rossy, Ed Soph, Roger Blàvia, Gergo Borlai o Pedro Barceló.

Durant aquests anys, el bateria ha tingut ocasió de compartir música amb artistes com como  Judit Neddermann, Clara Peya, Vic Moliner, Rubén Fernández, Xavi Torres, Ramón Escalé, Isaac Coll, Big Mama Montse, Néstor Giménez, Adrià Plana, Pau Figueras, Toni Saigi, Eduard Gener, Pau Vidal, Lluc Casares, Ignasi Zamora, David Gómez, Marcel·lí Bayer, Manel Fortià, Ferran Savall, Apel·les Carod, Oscar Latorre, Alex Delgado, Carola Ortiz, Joan Díaz, Txema Riera, Arecio González, Genís Bou, Miki Santamaria o David Pastor. També ha participat en una vintena d'enregistraments amb formacions com Verd i Blau, Robert Nesta Songs, Judit Neddermann, Eduard Gener, Toni Saigi-Andreu Moreno Duo, Barcelona Gospel Messengers o Big Mama Montse.

Andreu Moreno ha actuat en els festivals de Jazz de Barcelona, Terrassa, Vic, Granollers, Girona, Banyoles, Estival (Igualada) i La Garriga, i en altres festivals com el Cruïlla Summer Festival, el BAM, BioRitme, Barnasants, (a)phònica, Strenes o l'Hondarribia Blues, i en sales com L'Auditori de Barcelona, el Teatre Nacional de Catalunya, el Palau de la Música, la sala Foyer del Liceu, el Jamboree Jazz Club, el Bogui Club de Madrid o la Bilbaina Jazz Club (Bilbao).

A nivell pedagògic, Andreu Moreno ha realitzat classes de bateria i combo des de 2006 fins a l'actualitat en escoles com l'Escola Municipal de Música de Solsona, l'Escola Municipal de Música de Súria o l'Escola de Música de Casp. És professor de bateria al Taller de Músics Escola Superior d'Estudis Musicals.

 

Participació