La Diputació de Lleida atorga una ajut de 4.000 euros a l’Associació Fènix

Per atendre les despeses del servei de psicooncologia i de fisioteràpia per l’any 2018, d’una partida destinada a ajuts a entitats sense ànim de lucre i organitzacions no governamentals per al desenvolupament per a activitats sociosanitàries

per Redacció, Solsona, 12 de juny de 2018 a les 10:47 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El pressupost que Fènix preveu per aquest any 2018 es de 5.513.-€, gràcies al conveni signat amb la Fundació Althaia de Manresa per al servei de psicooncologia, i amb Espaigua de Solsona, per la fisioteràpia.


La carta de serveis de l’Associació  contempla  altres prestacions, com “l’allotjament proper a hospital de referència” que ha tingut una forta demanda en els darrers mesos i que facilita l’estada del familiar del pacient oncològic a un habitatge proper a l’hospital que rep tractament, evitant desplaçaments a la població d’origen. I el servei d’estètica oncològica, que des del seu inici l’any 2017, també ha mantingut una demanda creixent.

Un any més, gràcies a la Diputació de Lleida, Fènix garanteix la continuïtat dels serveis de psicooncologia i de fisioteràpia iniciats l’any 2009.

Divendres dia 15 de juny en la marató de sang de Solsona, Fènix organitza una jornada de captació de donants de medul.la òssia, conjuntament amb Banc de sang i teixits i l’Associació de de donants del Solsonès.

Amb aquesta acció Fènix pretén conscienciar la població de la importància que té que hi hagin més donants. Així mateix, també vol servir per resoldre els possibles dubtes existents sobre qui pot inscriure’s com a donant, què implica ser-ho, com s’obtenen les cèl·lules mare del donant i també desmentir falsos mites al respecte.


Anualment es diagnostiquen més de 5000 casos de leucèmia a l’estat espanyol, molts dels quals necessiten un trasplantament per poder superar la malaltia. En alguns d’aquests casos, no disposen d’un donant compatible en el seu entorn més proper i la seva supervivència depèn de si hi ha o no donants externs.

 

 

Arxivat a:
Societat, fènix, Diputació, ajut
Participació