Busquen 600 catalans per posar control de veu a aparells electrònics

Una empresa nordamericana fa una crida a través de RAC 1 per reunir aportacions des de tots els àmbits lingüístics i accents de la llengua

per Redacció, 17 de gener de 2012 a les 09:23 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de gener de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'empresa Nuance Comunications ha decidit impulsar el sistema de reconeixement de veu en català al constatar la gran presència de la nostra llengua a Internet. Després de dissenyar el programa l'oferirà a grans companyies com Google o Apple perquè l'incorporin als seus productes.

La companyia necessita 600 veus, meitat d'homes meitat de dones, que siguin representatives de tots els accents de la llengua. Fins ara es tenen moltes veus del Barcelonès, i per això el director de la campanya, Jordi Redondo, ha fet una crida des de RAC1 a ciutadans d'altres indrets:


"La majoria de gent que està inscrita és de Barcelona. Nosaltres volem gent de tot el parlar català. Per això també faig una crida a gent de fora de la ciutat de Barcelona perquè també s'hi apunti. Qualsevol persona que parli el català serà benvinguda. I a poder ser que hi hagi la màxima varietat lingüística perquè la màquina reconegui el màxim de parlars que tenim els catalans".

Els interessats han de tenir entre 17 i 45 anys. S'han d'inscriure al web "www.reconeixementveucatalà.cat" abans de divendres i rebran 30 euros per participar-hi, segons els responsables de l'empresa promotora.


- Podeu escoltar l'entrevista al blog de RAC 1.

 

Participació