Escola Arrels

Seminari per a conèixer l'ecosistema emprenedor d'Àmsterdam

per Redacció, Solsona, 8 de juny de 2018 a les 22:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Durant aquest passat mes de maig, Catalunya Emprèn va organitzar una visita per a conèixer l'ecosistema emprenedor d'Àmsterdam. El programa oferia fins a 10 places per a professors universitaris i professors d'escoles de formació professional adherides a la xarxa d'emprenedoria. Un dels professors de la nostra escola va inscriure's al programa i fou seleccionat per assistir-hi.


Catalunya Emprèn és un programa de la Generalitat de Catalunya que promou i encoratja accions públicoprivades de suport a l'emprenedoria, proveïnt suport i assistència directa als emprenedors. La creació, el creixement i l'èxit de nous negocis així com la mateixa promoció de l'emprenedoria són els principals objectius d'aquesta iniciativa.

L'objectiu del seminari consistia en exposar als participants els fonaments de l'ecosistema emprenedor d'Àmsterdam, fent especial atenció en la seva estratègia actual: l'atracció de talent i tecnologia. El seminari va incloure:

- una visita als llocs i persones que ocupen càrrecs clau en aquest ecosistema, així com aprendre de les seves bones pràctiques.
- una visita a "The Next Web Conference".


Àmsterdam és una ciutat interessant pels següents motius:

- conté força "unicorns" (empreses que valen més de 1000 milions de dòlars) que han crescut allà mateix. Entre d'altres: Booking.com, Adyen, Catawiki, PICNIC, TomTom i Elastic.

- allotja l'espai de coworking i d'incubadores de startups més gran d'europa: l'espai B.Amsterdam (40000 m2).

- allotja una bona pila d'acceleradores d'empreses:Startupbootcamp – l'acceleradora líder fora dels Estats Units per comerç electrònic, empreses de fintech, seguretat informàtica, Start City - així com Rockstart, Let it Grow, Open House, ACE Venture Lab, Fashion for Good i moltes d'altres.

- conté una bona pila d'escoles de tecnologia. Entre d'altres, la coneguda Growth Tribe Academy.

- alberga una xarxa de corporacions compromesa amb l'estratègia: des de sponsors a mentors així com una cultura que veu amb bons ulls la innovació i clients disposats a provar coses noves.

El viatge fou molt interessant per a conèixer l'ecosistema startup i esperem que aquest coneixement reverteixi en benefici de la nostra escola, el nostre alumnat i el nostre territori.

 

Participació