La bona notícia

Inauguració del servei d’allotjaments tutelats Llars Vedruna de Solsona

Dissabte 9 de juny a les 5 de la tarda

per Redacció, Solsona, 8 de juny de 2018 a les 07:23 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Hospital Pere Màrtir Colomés que va ser fundat el 1585 i des del segle XVII, de forma   ininterrompuda ha prestat assistència a les persones que l’han necessitada, inaugura aquest dissabte el més recent dels serveis que ofereix, els 20 habitatges tutelats. Serà demà dissabte 9 de juny a les 5 de la tarda a la seu social de la Fundació.
Aquest servei d’allotjaments ampliarà les diferents tipologies d’equipaments adreçats a la gent gran de Solsona i Comarca, oferint serveis de proximitat, evitant el desarrelament i amb totes les facilitats de suport que disposen les persones usuàries del servei de residència i de centre de dia. 
L’acte comptarà amb l’assistència del President de la Fundació i Bisbe de Solsona,  acompanyat pels membres del Patronat i una representació de la Congregació Carmelites de la Caritat Vedruna. Pel que fa a les autoritats polítiques, comptarem amb l’assistència del Conseller del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies,  l’Alcalde de Solsona, la Vicepresidenta primera de la Diputació de Lleida, alcaldes de la comarca del Solsonès, el Secretari del Departament d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya  i el Director dels serveis territorials a Lleida del mateix Departament.


​L'Apunt
La Fundació Privada Hospital Pere Màrtir Colomés, gestora del centre, té com a missió impulsar, organitzar, articular i gestionar diferents serveis socials d’atenció a les persones grans amb qualitat i eficiència, contribuint a millorar la qualitat de vida de les persones que atenem i en el marc d’una organització orientada a potenciar la qualitat tècnica i humana dels seus professionals.
 
Amb la finalitat de donar compliment a la missió, la Fundació ofereix diferents serveis a la gent gran:   - Servei de residència assistida amb una capacitat de 93 usuaris i amb 49 places concertades amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. - Servei de centre dia amb una capacitat de 44 usuaris i amb 18 places concertades amb el mateix Departament. - Servei d’atenció domiciliària.  - I per últim i més recent, servei de 20 habitatges tutelats.

 

Característiques dels pisos

El projecte ofereix pisos tutelats per a gent gran de la comarca a fi de donar una atenció inicial a aquelles persones que encara no són usuàries de la residència però comencen a tenir algunes dificultats per a viure autònomament. És un projecte que després de fer molts estudis, finalment es va veure  factible. Consisteix en 20 pisos tutelats, ubicats al recinte de la Residència, a l'extrem sud del jardí. L'equipament disposa de Sala Polivalent, bugaderia i una conexió oberta amb la Residència actual.

El pressupost de l'obra total ha estat al voltant uns 2'3 milions d'euros, obtinguts a través de subvencions i recursos propis de la Fundació. L'empresa encarregada de la construcció dels pisos ha estat Constructora de Solsona.
Parlem de 16 apartaments d'una habitació i 4 apartaments de dues habitacions, amb una superfície útil d'entre 30 i 40 metres quadrats, amb un preu de lloguer assequible. A més s'haurà d'afegit el cost de la llum, l'aigua i la calefacció i els serveis comunitaris  que els residents utilitzin. La idea d'aquests pisos és que els seus llogaters-usuaris, no tinguin preocupacions ni maldecaps, i rebin uns serveis, atenció, seguiment i tutela.
 

Aspecte de  l'edifici un cop acabat

 

Participació