La CUP demana més atenció per a l’Skate Park

I sol·licita informació sobre l’expedient informatiu de la MAAS

per Redacció, Solsona, 7 de juny de 2018 a les 17:48 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En el Ple del 25 de maig, l’equip de govern va presentar una modificació del pressupost de 253.000 euros i va exposar els projectes a què es dedicarien. La CUP hi va votar a favor però va fer notar que seria interessant debatre qüestions com aquesta, ja que, tot i que el Grup Municipal està d’acord amb els projectes escollits, potser n’hi ha d’altres a què també caldria parar atenció, com ara l’Skate Park, que està en molt males condicions: hi ha sorra i aigua, està mal il·luminat i brut... De fet, hi ha jovent de Solsona cada setmana va a Cervera a patinar per les males condicions de les instal·lacions que hi ha aquí. La CUP va assenyalar que l’equip de govern té majoria i, lògicament, no necessita pactar una acció com aquesta, però seria més transparent parlar-ne amb tots els grups per veure què pot aportar cadascun.

També es va aprovar per unanimitat una moció presentada per ApS-CUP per a crear un Pla de la Cultura a Solsona, una iniciativa que ha coordinar tots els agents culturals de la ciutat i que ha de permetre establir objectius en un àmbit tan important per al teixit social com és la cultura. La CUP pren com a referent la ciutat d’Olot, on s’ha posat en marxa un pla com el que proposa el Grup Municipal i que ha permès situar la ciutat en un referent cultural d’Europa.


L’equip de govern va presentar una moció per a protegir les víctimes d’agressions sexuals, també aprovada per unanimitat. El Grup Municipal de la CUP, però, va demanar que es canviés «sexuals» per «sexistes», de manera que s’hi inclogués el col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, persones que també són víctimes de l’heteropatriarcat i dels estereotips de gènere que s’esmenten a l’exposició de motius del text.

A més, la CUP va recordar que al Ple del març l’Ajuntament es va adherir a la campanya «Fem-nos lliures d’agressions sexistes», del Grup de Gèneres del Casal Popular La Fura. De fet, aquesta campanya inclou un protocol per a situacions d’agressions sexistes i per la Fira de Sant Isidre va instal·lar un Punt Lila a la Sala Polivalent durant el concert de dissabte a la nit. Dues tasques que l’Ajuntament voldria fer també, segons es desprèn de la moció. En aquesta línia, la CUP va exposar que no s’hauria de fer la mateixa feina per dues bandes i que caldria donar suport tècnic i econòmic a les entitats que treballen en aquesta qüestió i trobar vies de cooperació.

L’equip de govern va admetre que havia agafat una moció tipus i que l’havia presentada al Ple, i fins i tot va explicar que feia dues legislatures que havien aprovat un protocol com el que ara proposava la moció. Un protocol que no sembla que s’hagi posat en marxa i del qual sembla que s’han oblidat. La CUP va demanar a l’equip de govern que expliqués què farà per posar en pràctica la moció i va concloure que seguiria de prop les propostes i com es desenvolupaven.

En l’apartat de precs i preguntes, la CUP va tornar a demanar a la regidora Rosó Barrera que exposés tota la informació de què disposa sobre l’expedient informatiu obert per la Mancomunitat d’Abastament d’Aigua del Solsonès (MAAS) per a investigar les irregularitats dels darrers anys, una pregunta que fa diversos plens que el Grup Municipal planteja però sense rebre cap resposta clara. En aquest cas, la resposta va ser que no es tenia més informació.

 

Arxivat a:
Municipis, MAAS, Ple, Skate Park
Participació