Ajuts

Ajuts de menjador i transport escolar del Consell Comarcal pel curs 2018-2019

El proper 15 de juny finalitza el termini per a la presentació de sol·licituds

per Redacció, Solsonès, 4 de juny de 2018 a les 17:13 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

 


Les sol·licituds s’han de presentar al centre escolar que pertoqui abans del termini que aquest mateix estableixi, ja que les escoles hauran d’aportar tota la documentació al Consell Comarcal com a màxim el dia 15 de juny.

Existeixen cinc línies d’ajuts diferents que aglutinen les necessitats socioeconòmiques i geogràfiques de la comarca dels alumnes de primària i secundària pel curs 2018-19: ajuts de menjador obligatori, ajuts de menjador no obligatori per raons de distància geogràfica o socioeconòmiques, ajuts de transport obligatori, ajuts de transport no obligatori per raons de distància i ajuts de transport per a l’alumnat d’ensenyament post-obligatori.
Els ajuts de menjador obligatori van adreçats a aquells alumnes de primària i secundària que s’han de desplaçar obligatòriament perquè no tenen oferta educativa al seu municipi. En aquest supòsit el menjador serà gratuït.
Els ajuts de menjador no obligatori per raons de distància geogràfica i/o socioeconòmiques es posen a disposició d’aquells alumnes que resideixen al municipi on està ubicat al centre escolar però que tenen una distància de desplaçament major a 3 km o bé dificultats socioeconòmiques. Aquests ajuts s’atorguen en funció de la renda familiar.
Els ajuts de transport obligatori es dirigeixen a aquells alumnes que no tenen oferta educativa al seu municipi i per tant s’han de desplaçar de forma obligada. Aquells alumnes que tenen una parada propera de transport escolar poden fer ús del servei de transport escolar col·lectiu que ofereix el Consell Comarcal de forma gratuïta. Així mateix, per aquells alumnes que no tinguin cap parada propera de transport escolar se’ls pagarà el viatge d’anada i tornada segons els preu que marca el Departament d’Ensenyament.
Els ajuts de transport no obligatori van destinats a aquells alumnes escolaritzats al mateix municipi de la seva residència però que es trobin a una distància de més de 3 km del centre educatiu. Aquests ajuts s’atorguen en funció de la renda familiar.

Pels alumnes que sol·licitin el transport escolar col·lectiu (perquè tenen una parada propera) la quantitat que hauran de satisfer és de 1,5 € alumne/dia; el 2n germà, 1 € alumne/dia, i a partir del 3r germà, 0,5 €/dia. Pel que fa als ajuts individuals (l’alumne resideix en un lloc sense parada propera del transport escolar i té més de 3 km des del domicili fins al centre escolar) es calcularan d’acord amb els barems marcats pel Departament d’Ensenyament.
Els ajuts de transport post-obligatori incumbeixen a aquells alumnes escolaritzats al Solsonès que estudien un ensenyament post-obligatori i que si volen poden usar el servei de transport escolar, sempre i quan hi hagi places lliures. El preu del servei és de 1,5 € alumne/dia; el 2n germà, 1 € alumne/dia, i a partir del 3r germà, 0,5 €/dia.
Tot i que el termini de presentació de les sol·licituds per part dels centres escolars acaba el 15 de juny, per aquells alumnes de nova matriculació o per aquells als que els hagin variat les condicions socioeconòmiques després de presentar la sol·licitud dins el termini establert, se’ls donarà la possibilitat de formular una nova petició fins el 30 de setembre.


 

 

Participació