Contundent resposta dels Geganters a l'ANC-Solsona

L'Agrupació de Geganters explica per qué no posarà llaços grocs als gegants i que faran enlloc d'això, alhora que lamenta l'assetjament a que es veu sotmesa per part de l'entitat independentista

per Redacció, Solsona | 2 de juny de 2018 a les 07:42 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
​PER LA LLIBERTAT DE TOTS I DE TOTHOM.

Els Geganters de Solsona van decidir que les gegantes portarien rams de flors grogues en solidaritat amb els presos polítics.

Davant les acusacions de l’ANC-Solsona, l’Agrupació de Geganters vol lamentar profundament la seva actitud envers la nostra entitat. Denunciem la manca greu de justícia que pateix el nostre país en aquests moments. Precisament per aquesta situació, l’Agrupació de Geganters de Solsona va decidir que les gegantes portarien rams de flors grogues en solidaritat amb els presos polítics durant la propera festa del Corpus, i així es va comunicar a l’ANC-Solsona.
La nostra entitat fa temps que es veu assetjada per un grup de persones que volen que ens posicionem políticament i que utilitzem els gegants com altaveu públic per reivindicar unes certes idees. Cal recordar que, com a entitat, ja ens vam adherir a la Consulta per a la independència del 13 de desembre de l’any 2010 i que va ser idea de la nostra agrupació penjar l’estelada gegant a la plaça major en el moment del ball de l’àliga durant la Festa Major de l'any 2014.


El procés que viu el nostre país es fonamenta en la llibertat d’expressió i en els principis més bàsics de la democràcia. La nostra entitat, en el seu sí, va decidir que les gegantes lluirien rams de flors grogues en suport als presos polítics, als exiliats i a les seves famílies, d’aquesta manera faríem palesa la nostra posició sense modificar la imatge i la simbologia dels gegants.

Davant la nostra decisió democràtica, lliure i consensuada, ens trobem amb una entitat que ens vol imposar una forma d’actuar, una situació que tristament ens recorda el moment que està vivint el nostre país, Catalunya. No és això, ANC-Solsona, no és això.


Agrupació de Geganters de Solsona

 

Arxivat a:
Política, Gegants, ANC
Participació