Pubillatge

El comiat i proclamació del pubillatge es trasllada al 7 de setembre

I l'Hereu i la Pubilla només estaran acompanyats d'un fadrí i d'una donzella

per Redacció, Solsona, 31 de maig de 2018 a les 18:48 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Acte de comiat del pubillatge solsoní, juliol de 2017 (Arxiu) Foto: Ramon Estany

Canvi de data de l'acte de comiat del pubillatge solsoní, que passa de celebrar-se a mitjans de juliol, al 7 de setembre. La festa del pubillatge a Solsona, en la que es ret comiat a la pubilla, donzelles, i a partir d'ara, a l'hereu i fadrins, i alhora proclama els nous representants, trasllada la data a la vigília de Festa Major. Una de les raons d'aquest canvi, segons va avançar l'Hereu de Solsona Albert Colell a NacióSolsona, és que des del juliol fins al setembre, els representants del pubillatge que han rebut el comiat han de seguir assistint a trobades i actes arreu de Catalunya, ja que els nous no ho són efectivament fins el 8 de setembre.
​L'acte de comiat, doncs, serà el 7 de setembre a 2/4 de 5 de la tarda a la Plaça de Sant Joan. Tot seguit, es farà pública la proclamació de la pubilla, la donzella, l'hereu i el fadrí de Solsona 2018.

​Les noies i els nois que vulguin presentar-s'hi com a candidats/es es poden inscriure fins el divendres 30 de juny a l'OAC de l'Ajuntament de Solsona. Les proves es duran a terme en el decurs de la setmana del 16 al 20 de juliol.
La inscripció s'haurà de cursar mitjançant una instància, on cal especificar els estudis i aficions de les persones aspirants. Els únics requisits per participar en el procés selectiu és tenir entre 16 i 21 anys (edat que, posteriorment, permetrà participar a l'elecció de la pubilla i l'hereu de Catalunya) i ser solsoní/nina.
La prova constarà d'una part escrita amb preguntes obertes i de tipus test de cultura sobre Solsona, Catalunya i general i una entrevista personal.

 

Participació