El Comte de l'Assaltu allibera la Geganteta segrestada

La lluita va ser cruenta, però al final, el Bisbe caigué del Drac i es donà per vençut

per Ramon Estany, 5 de març de 2011 a les 12:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de març de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El Comte de l'Assaltu després d'alliberar la Geganteta. Foto: Ramon Estany


Durant el ball d'Assaig, un escamot del "cleru" va segrestar la Geganteta, exigint com a rescat el ruc, però ahir, divendres, al vespre, Solsona va tenir un heroi, el Comte de l'Assaltu que la va alliberar lluitant contra el mal.

Amb una escenografia de pel·lícula, a la Plaça Major de Solsona, al mig del Ball de la Patacada, els focus de llums van il·luminar l'entrada en escena d'un terrorífic Drac muntat pel Bisbe, que havia segrestat a la Geganteta, i que baixava pel carrer lligada i custodiada per uns frares. No va tardar a aparèixer el salvador de la nit, pujant en direcció contrària, el Comte de l'Assaltu i els seus Ruquets, així com els membres de la comparsa, que va desafiar a combat al Drac. La lluita va ser cruenta, però al final, el Bisbe caigué del Drac i es donà per vençut, fugint carrer avall i deixant lliure a la Geganteta. En honor d'aquesta, el Comte va fer el seu Ball i, com no podia ser, ja que era el 25è aniversari del Comte, la seva Comparsa va entrar a la Plaça amb un gran pastís que va posar el punt final festiu a la celebració.

Galeries de fotos del Carnaval 2011

El Comte de l'Assaltu allibera la Geganteta

Baixada de boits

Xupinasso i dijous llarder

Ball d'Assaig a la Sala Polivalent

Baixada de banderes de les comparses

Inici del Carnaval de Solsona

Entrega dels Gegants Bojos

Presentació del llibre de la història del Carnaval

Assajos dels ballets

 

Participació