Escola Arrels

L'escriptor Llorenç Capdevila comparteix un fòrum literari amb l’alumnat d’Arrels

per Redacció, Solsona, 17 de maig de 2018 a les 09:54 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

 


L'escriptor Llorenç Capdevila va visitar Arrels Secundària el passat dijous 10 de maig per comentar les novel·les que els alumnes d'ESO han llegit aquest tercer trimestre. Es va mostrar molt agraït de l'oportunitat de parlar de la seva obra i que els alumnes la llegissin.


La primera sessió va anar destinada als alumnes de primer i segon d’ESO, que havien llegit “A fer punyetes”. El Llorenç va explicar com la va escriure i quin és el seu mètode de treball. També va dir que li agradava molt llegir, que no podria viure sense fer-ho, i va convidar, animar, esperonar els alumnes perquè ho provessin.

El segon fòrum, per als alumnes de 3r i 4t d'ESO, va anar dedicat a “El secret del bandoler”, una novel·la amb un argument molt ben construït i amb bones dosis de suspens. No és estrany que ja passi a la setena edició. En aquesta obra hi apareixen personatges històrics com en Joan Sala, més conegut com el bandoler Serrallonga. Capdevila ja havia novel·lat la vida de Serrallonga i n'ha fet una profunda investigació. “El secret del bandoler” se situa al segle XVII entre Osona i La Selva, una època de bruixes i bandolers, com va destacar l'autor de la terra ferma.

Finalment es va establir un bon diàleg entre escriptor i alumnes, sobre les obres, els inicis, l'estil... El Llorenç, professor de llengua i literatura catalana a l'INS de Santpedor, ha publicat 13 novel·les.

 

Participació