L'ajuntament de Solsona es fa enrere en la col·locació de noves pilones

La pressió de veïns i comerciants fa recapitular a l'alcalde

per Ramon Estany, Solsona, 12 de maig de 2018 a les 16:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Aquesta pilona ja no hi és Foto: Ramon Estany


Aquesta setmana es va poder veure com la brigada municipal instal·lava pilones manuals a diferents carrers i travessies de Solsona. Curiosament, en una nit, van desaparèixer totes, i és que la mesura no va agradar a comerciants ni veïns del nucli antic, que no van veure amb bons ulls aquesta acció, especialment per que no se'ls havia dit ni explicat res. Segons han comentat alguns veïns a NacióSolsona, calia que l'ajuntament hagués consensuat o informat abans  amb el veïnat aquesta actuació. Amb tot, entre veïns i comerciants, hi ha opinions favorables i contràries a aquestes pilones, i caldrà, segons ha avançat el president de l?Associació de Veins del Nucli Antic, Jordi Montanyà, fer una reflexió els propers dies, un cop passi la Fira de Sant Isidre, i s'hagi tingut temps de valorar la situació.

Les pilones quedaven habitualment guardades en un racó del carrar al costat, i es posaven per situacions puntuals Foto: Ramon Estany

 


​L'alcalde de Solsona, David Rodríguez, ha explicat a NacióSolsona que des de la Policia Local els havia semblat que quan es fan activitats al nucli antic, com passa aquests dies amb la Fira, a vegades s'ha de controlar l'accés a alguns carrers amb tanques o conos, i aquests a vegades es mouen de lloc, es perden, o són víctimes de bretolades, seria més pràctic fer servir unes pilones senzilles, deixades a la vora. "El que passa- afirma l'alcalde- és que no ho hem gestionat bé,per que no ho vam explicar a ningú i quan s'han adonat ha generat un cert revolt, i hem decidit retirar-les i ja no posarem pilones, deixem-ho estar, si no s'ha d'agafar bé."

 

 

Arxivat a:
Municipis, pilones
Participació