Neix l'Associació d'Amics de la Casa del Miracle

Volen assegurar la continuïtat del Miracle, crear una xarxa al voltant de la Casa d'Espiritualitat i d'apoderar els laics. El proper diumenge 27 de maig a la tarda es presenta en públic la nova Associació d'Amics de la Casa del Miracle a la sala Gran de l’Ajuntament de Riner

per Redacció, Riner, 8 de maig de 2018 a les 21:28 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Segons informa el digital Catalunya Religió, la Casa d'Espiritualitat d'aquest monestir a 14 quilòmetres de Solsona constituirà una associació d'amics. Formalitzen així una dinàmica que ja s'està produint. Fa temps que la Casa acull activitats dinamitzades per seglars, que comparteixen un mateix estil. 


Tot just estan començant. Han creat un formulari per a inscriure's a l'Associació i fan crida al compromís dels laics. Busquen “persones que vulguin donar el seu temps per mantenir la Casa d'Espiritualitat amb el mateix criteri que ha tingut fins ara”. Poden haver-hi diferents graus d'implicació, des del suport econòmic, fins a estar al cas del dia a dia o coordinar activitats puntuals. 

El grup promotor d'aquesta iniciativa el configuren Ramon Ribera-Mariné, Xavier Poch, Assumpció Ros, Teresa Barzano, Àngels Canals, Josep Rosell, Mercè Solé i Montse Villaró. “Són persones que formen una unitat amb nosaltres”.

La Casa d'Espiritualitat acull unes mil vuit-centes persones l'any, fet que implica una ocupació d'unes tres mil habitacions. Des d'aquest espai de recés els darrers han proposat activitats de tota mena. Entre d'altres: la natura, la música, el silenci, la literatura, la pregària del cor, el desert, els fogons, el temps per a Déu, la Bíblia, la psicologia, l’ikebana, la fotografia i les caminades.

La trobada en el marc d'aquestes activitats ha generat una bona colla d'amics i amigues, que comparteixen la fe. En l'escrit que presenta la nova associació, expliquen com les activitats els han aplegat “des del respecte a allò que de més profund hi ha en cadascú, per ajudar-nos a prendre consciència d’allò que som i d'allò que volem ser”.


La presentació del diumenge 27 de maig es farà en el marc de l'Aplec Natura & Espiritualitat. A dos quarts de deu del matí celebraran una eucaristia a l'església de Sant Jaume de Riner. D'allí aniran a peu fins al Miracle per dinar plegats al claustre del monestir.

A les quatre de la tarda hi haurà parlaments de Ramon Ribera-Mariné, president de l’Associació d’Amics de la Casa del Miracle, Assumpció Ros, secretària de l’Associació d’Amics de la Casa del Miracle, Xavier Poch, superior de la comunitat de monjos de Montserrat al Miracle, Manel Gasch, en representació del Monestir de Montserrat i també un representant de l’Ajuntament de Riner, pendent de confirmar. En acabar hi haurà un tast de cant medieval amb Laura de Castellet.

 

Arxivat a:
Societat
Participació