Bona acollida del llibre Veïnat d'Ardèvol. Memòries des de la Parròquia (1870/1939) al Santuari de Pinós

per Redacció, Ardèvol | 25 d'abril de 2018 a les 19:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

 


El dissabte, 21 d’abril, es va presentar el llibre Veïnat d’Ardèvol. Memòries des de la Parròquia (1870/1839) al Santuari de Pinós. L’acte va ser organitzat per l’Ajuntament de Pinós i l’Arxiu Comarcal del Solsonès.


El llibre és el número quatre de la col·lecció Estudis i Textos del Solsonès, un dels seus objectius és difondre textos i fonts documentals de la comarca. La col·lecció es va iniciar l’any 2006, impulsada pel Centre d’Estudis Lacetans i l’Arxiu Comarcal i es va publicar Un liberal en terra de carlins, des d’aleshores s’han publicat dos treballs més.

En l’acte hi van intervenir l’alcalde de Pinós, Jordi Casellas i per part de l’Arxiu Comarcal Rosa M. Vila i  Jordi Torner. L’estudi és un interessant llibre de memòries que va ser escrit per diferents rectors i regents de la parròquia d’Ardèvol i les seves planes ens transporten a les vivències de la població. La transcripció i l’estudi introductori del llibre han anat a càrrec de l’arxivera Rosa Maria Vila i Gangolells que contextualitza l’obra i ens aporta elements que ens ajuden a endinsar-nos i aprofundir en la seva lectura; plena d’anècdotes i vivències de la gent d’Ardèvol.


L’acte va comptar amb una bona assistència i la presentació del llibre es va completar amb una breu dissertació històrica sobre L’origen de  l’actual municipi de Pinós. Acabat l’acte la conversa i la tertúlia va continuar amb un petit aperitiu que va oferir l’Ajuntament als assistents.

 

Participació