El Centre de Formació de persones adultes del Solsonès visita el comerç de Solsona

per Redacció, Solsona, 25 d'abril de 2018 a les 14:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El dilluns 23 d’abril, l’alumnat del nostre Centre va fer una visita guiada per Solsona, descobrint els comerços més antics i peculiars, parant especial atenció a l’artesania i als productes agroalimentaris locals.


Vàrem començar la visita a Cal Palmero, on vam veure el treball artesà amb el vímet. Després ens vam dirigir a Cal 65 que ens van ensenyar les espardenyes de set brencs i a Ca l’Adroguer Nou vam poder veure la transformació de la botiga en un punt de degustació i de venda de vins i licors, sense perdre l’essència d’un establiment del segle XIX.

A La Vinícola vam poder fer un tast de moscatell i veure les tines on es guarden els licors, els quals cal tractar amb molta cura per tal que es conservin bé. De Cal Jaumet, ens va impressionar el forn de llenya i l’obrador. També vàrem passar per la sastreria de Cal Davesas, botiga amb llarga història; Cal Massana, explicant-nos els seus inicis i alguna anècdota; la botiga Dpagès, on venen productes derivats del porc, 100% ecològic i, al final, vàrem aturar-nos a l’aparador de la ganiveteria de Cal Pallarès.

Es varen fer dues visites, una en horari de matí i l’altra en horari de tarda. Aquestes foren subvencionades per l’Ajuntament de Solsona, al qual li agraïm la seva col·laboració. Invertir en aspectes culturals acaba donant el seu fruit.

Aprofitem per donar les gràcies al guia que, amb la seva manera de fer i la vocació que va demostrar, va donar un valor afegit a la sortida.

Tot l’alumnat va coincidir en què la visita va ser de gran interès i varen aprendre moltes coses.Hem de remarcar que per mitjà de les sortides, entre altres, el nostre alumnat aprèn, interacciona i posa en pràctica el respectar-se i estar els uns amb els altres. Objectius prou importants d’anar treballant, dia a dia.

 

Arxivat a:
Cultura, comerç, CFA
Participació