Torà torna a demanar al Parlament l'aprovació urgent d'una llei que incorpori el municipi al Solsonès

La proposta va ser aprovada per unanimitat

per Redacció, Torà, 14 d'abril de 2018 a les 08:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Alcalde i regidors d el'ajuntament de Torà (Arxiu)

L'Ajuntament de Torà , en la sessió del passat 6 d'abril, va acordar per unanimitat tornar a demanar al Parlament de Catalunya l'aprovació urgent d'una llei que incorpori el municipi de Torà  a la comarca del Solsonès.

Es demana la tramitació d'aquesta llei pel procediment d'urgència perqué ja han passat 8 anys des que l'ajuntament va iniciar el procediment de canvi de comarca i perqué es considera que aquesta dilació perjudica els interessos legítims del municipi.


També es té present l'horitzó de les eleccions municipals del 2019, en el cas que el canvi comarcal s'hagués produït els regidors i regidores de Torà  formarien part del Consell Comarcal del Solsonès, des de l'inici de la legislatura. Per contra, si el canvi es produeix més tard, quan la legislatura ja ha començat, el municipi es quedaria sense representació al Consell Comarcal.

Actualment, el govern municipal toranés no està  representat en el Consell Comarcal de la Segarra perquè va renunciar-hi, adduint la voluntat de passar al del Solsonès.

L'ajuntament de Biosca, que també va manifestar la seva voluntat de passar al Solsonès, té previst adoptar el mateix acord en un ple a celebrar aquest mes d'abril.

 

Participació