Fotonotícia

Èxit d'assistència a la presentació del llibre d'AMISOL «Dolços Moments»

per AMISOL, Solsona, 12 d'abril de 2018 a les 10:19 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El passat dissabte 7 d’abril, la Sala Polivalent de Solsona va acollir la presentació del llibre d’Amisol “Dolços Moments”. Més de 300 persones van assistir a l’acte donant suport al nou projecte. Vam comptar amb la presència del molt il·lustríssim senyor alcalde de Solsona, David Rodríguez, el president de l’entitat Josep Caballol i el presentador de l’acte, Ramon Segués.

Foto: Ramon Estany


Durant la presentació es van explicar diferents aspectes relacionats amb el llibre: d’on va sorgir l’idea de fer-lo, de quines parts consta, els col·laboradors que l’han fet possible, i quines activitats es duran a terme relacionades amb “Dolços Moments”.

Foto: Ramon Estany


La idea d’aquest projecte va sorgir el passat mes de setembre en incorporar-se la nova gerent, Carla Vendrell. Explica que malgrat tota la bona feina que s’ha fet al llarg dels més de 40 anys de l’associació, encara hi ha molta desconeixença de l’entitat. Per una banda hi ha les persones que coneixen l'entitat perquè i tenen algun vincle, però per l’altra, hi ha qui només coneix una part o poc de l’entitat.

Foto: Ramon Estany


Aleshores vam començar a pensar què podríem fer per donar a conèixer Amisol. I en aquest punt va sorgir la idea de fer un llibre per poder-ho explicar.

No es volia fer un llibre no només corporatiu, havia de ser un llibre que també es pogués gaudir. La gerent és una gran aficionada al món dels dolços i la pastisseria, i va proposar la idea de combinar la part corporativa amb les postres. D’aquí en sortí la idea de fer un llibre de receptes de postres, on mitjançant aquestes receptes associem la "dolçor de les postres amb la dolçor que representa treballar amb persones amb discapacitat".

Foto: Ramon EstanyEl llibre consta de dues parts: la part corporativa i la de receptes de postres solidàries.


Al bloc corporatiu es dona a conèixer els serveis d' Amisol d’una forma molt visual. Per fer-ho possible, es va comptar amb la col·laboració dels fotògrafs de Solsona per a poder transmetre els serveis i l’essència d’Amisol amb imatges. I al mateix temps aquestes imatges van lligades amb frases dels nostres usuaris responent a dues preguntes que els hi vam fer: Que és per ells Amisol, i Com se senten a Amisol.

Foto: Ramon Estany


Al bloc de receptes solidàries comptem amb la participació de pastissers locals (de Solsona, Cardona i Oliana, que és d'on són la majoria dels nostres usuaris) i pastissers de renom que van compartir una de les seves receptes per al llibre.

D’aquesta manera, s’ha desenvolupat el llibre Dolços Moments amb un total de 35 receptes i 188 pàgines.

Foto: Ramon Estany


L’objectiu de la publicació és doncs, donar a conèixer l’entitat, arribar a més persones i transmetre la feina que fem de la manera més captivadora i visual possible.

Foto: Ramon EstanyAquest llibre no hagués estat possible sense la col·laboració desinteressada de molta gent. Els principals protagonistes són els usuaris d’Amisol mitjançant fotografies i les seves pròpies opinions de l’entitat.

Foto: Ramon Estany


D’altra banda, els fotògrafs que han sabut captar l’ànima de l’entitat són: Marc Ramonet, Marc Trilla, Aida Majoral, Kàtia Prat, Marià Jounou i Sergi Estany.

Com a direcció d’art i disseny gràfic, ens ha ajudat el nostre artista local Aleix Albareda, ell a sigut l’encarregat de posar en sintonia tot aquest recull de fotos , receptes i textos i donar forma i vida al llibre.

Foto: Ramon Estany


A part, també hem tingut la col·laboració de l’Eugeni Barniol i el Ramon Segués en l’assessorament lingüístic i tècnic, respectivament.

I la inestimable col·laboració dels 35 pastissers i pastisseres que han compartit una de les seves receptes. Entre ells tenim els del nostre entorn més proper: Cal Jaumet, Forn de Sant Joan, Pastisseria Montserrat, Pastisseria Climens, Flequers de Cardona, Pastisseria el Passeig, Cal Galan, Cal Massana i Cal Camps. I els pastissers de renom: Yann Duytsche, Ricard Martínez, Daniel Álvarez, Hans Ovando, Jordi Roca, Jordi Butrón, Toni Vera, Patricia Alonso, Paco Torreblanca, Noelia Escobar, Miquel Guarro, Ramon Morató, Rocío Arroyo, Ester Roelas, Julien Alvarez, Jordi Bordas, Stephanie Vastel, Gabi Martín, Miquel Antoja, Betina Montagne, Marc Balaguer, David Pallàs, Josep Maria Ribé, Eugeni Muñoz, Fatima Gismero i Raúl Bernal.

Foto: Ramon Estany


L’entitat durà a terme diferents activitats relacionades amb el llibre. Una d’elles serà un sopar maridatge el proper  24 de maig al Bar del Casal, que consistirà amb la degustació de diferents elaboracions dels pastissers locals, maridades amb vins o cava. I pels més aficionats a la pastisseria, entre els mesos de maig i juny es realitzaran diferents tallers de postres a càrrec també dels pastissers locals. Durant el cap de setmana de Fira de Sant Isidre es faran uns tallers especials a càrrec d’alguns pastissers de renom. Més endavant es confirmaran dates, horaris i forma d’inscripció.

Foto: Ramon Estany


Creiem molt necessari visibilitzar la nostra tasca i posar en valor les entitats d’atenció a les persones amb discapacitat per aconseguir la seva plena integració social i laboral a la societat. És per això, que s’ha començat fent un canvi d’imatge d’Amisol, on l’Aleix Albareda, ha realitzat el canvi de logotip i imatge corporativa. També s’ha creat el departament de comunicació per tal de poder transmetre d’una forma més eficient el nostre dia a dia a la gent, i al mateix temps estem construint la nova web i que serà l’entitat en els pròxims anys.

 

Arxivat a:
Societat, AMISOL, llibre
Participació