Les Casas de Matamargó celebra el primer aniversari amb noves propostes

El passat dissabte 7 d’abril, a Les Casas de Matamargó (Pinós), en motiu del primer aniversari de la Casa-Museu, es presentaren les noves propostes i activitats per aquest nou any

per Redacció, Matamargó, 11 d'abril de 2018 a les 08:26 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Les novetats presentades són, per una banda, la nova sala d’exposició i documentació de la Casa-Museu, que mostra als visitants documents antics, acreditacions oficials, manuscrits i un seguit de documents originals que permeten endinsar-se a una època passada i conèixer la rellevància i el pes històric d’una gran casa pairal. Juntament amb aquests, a la sala s’hi troben exposades un conjunt de relíquies, més d’una vintena, portades directament del Vaticà, acreditades pels certificats oficials, i d’altres objectes litúrgics emprats en actes religiosos al llarg dels segles passats.


Aquesta nova sala conclou així, amb una visita guiada que passeja al visitants per a 15 espais de la Casa-Museu al llarg de 90 minuts.

La següent novetat és l’Experiència Gastronòmica a Les Casas de Matamargó,. La proposta permet obrir al visitant el menjador principal de la casa pairal, fins ara desconegut pel públic, i endinsar-lo a un passat majestuós a través de la cuina i la història. El comensal pot escollir entre un ampli menú degustació de més de quinze plats o un menú d’època, del qual destaca un garrí cuit al forn original de llenya. Tot això acompanyat d’uns vins que poden degustar-se a la mateixa bodega de la casa pairal, un imponent espai que explica un passat molt vinculat al vi.

Finalment, la Casa-Museu segueix apostant per oferir un ampli ventall d’activitats complementàries al seu públic. Per això s’obren nous paquets, tallers i activitats per a escoles i centres educatius i ofertes especials segons cada temporada. I després de l’èxit de l’any anterior, es segueix apostant per les degustacions de vins, visites nocturnes i maridatges integrats en espais originals.

S’acabà la jornada agraint l’assistència a l’acte i en especial, agraint els més de 1000 visitants que aquest primer any han passat per la Casa-Museu Les Casas de Matamargó.

 

Participació