Turisme

Més d’un centenar d’activitats excepcionals per posicionar el Solsonès com el destí favorit del maig

Sota el títol “El mes gastronòmic”, la comarca utilitza la gastronomia i l’apropament a la producció agroalimentària com a eixos conductors d’una gran diversitat d’ofertes culturals i d’oci

per Redacció, Solsonès, 10 d'abril de 2018 a les 14:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La campanya aprofita el millor moment de l’any per visitar el Solsonès, el maig, per consolidar-se com a destí favorit dels catalans.


Una vuitantena d’agents turístics s’han posat d’acord en el disseny de més d’un centenar de propostes que van des de les activitats d’oci fins als maridatges de vins i melmelades, passant per visites a explotacions agràries o packs de benvinguda en allotjaments, entre d’altres.

El mes de maig, el Solsonès ve molt de gust. I en vindrà encara més gràcies a la campanya que engega el Patronat de Turisme del Solsonès amb el suport de gremis, associacions i una vuitantena d’agents públics i privats, que s’han posat d’acord per posicionar aquesta comarca en el destí favorit dels catalans durant aquest mes d’autèntica explosió del paisatge.

“El mes gastronòmic” és el nom genèric de la campanya, que utilitza el gran atractiu dels seus productes de proximitat, dels propis productors i de l’extraordinària oferta gastronòmica del Solsonès com a fil conductor de tota l’oferta turística, cultural i d’oci. Activitats de natura que acaben amb tastet de productes, packs de benvinguda Km 0 com a obsequi als allotjaments hotelers i rurals, tallers d’hort, visites amb degustació, maridatges al mig del bosc o menús degustació exclusivament a partir de productes del Solsonès, són algunes de les propostes que lliguen turisme i gastronomia d’una forma absolutament pionera a Catalunya.

Amb aquesta iniciativa, el Solsonès reforça la seva aposta per un turisme cultural i de qualitat, que valora el destí pel contingut i no només pel continent. “El mes gastronòmic” és una forma d’aprofundir en les arrels agràries i agroalimentàries de l’anomenada “comarca de les mil masies”, un territori eminentment rural que el mes de maig es troba en una explosió natural, paisatgística i agrícola singular. Després de les pluges d’abril, just quan les grans extensions de cereal groguegen i contrasten amb el verd intens dels boscos, allarga el dia i alhora el sol escalfa sense cremar. Al maig, el Solsonès ve més de gust que mai.


Sota aquest relat, el web elmesgastronomic.cat recull més d’un centenar de propostes inèdites i exclusives per a tot el mes de maig. Plantar trumfos de muntanya o descobrir els clots on es conserven, rodar en bicicleta elèctrica o en BTT i aturar-se a esmorzar, aprendre ganxet o recuperar els sabors del barroc són bons exemples del veritable esforç que ha fet aquesta comarca, la quarta menys densament poblada de Catalunya. Aquesta dispersió no deixa de ser un gran indicador del caràcter rural del Solsonès, que manté viva la figura tradicional de l’herència pairal i la pervivència de les explotacions agrícoles, ramaderes i forestals. Un motiu més, en definitiva, per visitar una comarca autènticament genuïna.
De forma complementària, a més, tant el web elmesgastronomic.cat com les xarxes socials de Turisme Solsonès preparen per al maig concursos amb premis, regals aportats pels propis agents turístics, d’oci i de la restauració: activitats gratuïtes, esmorzars i dinars, visites i tallers, cistelles de productes i altres promocions especials. Aquest és un altre motiu per seguir l’activitat on-line del Solsonès, que aquest mes de maig es convertirà en el lloc on més de gust ve fer-hi una bona estada.

 

Participació