El grup municipal d'Els Independents de La Molsosa - AM dimiteix i surt de l'ajuntament

per Ramon Estany, La Molsosa, 8 d'abril de 2018 a les 11:48 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Alcalde i regidors del Ple de l'Ajuntament de la Molsosa

 

 

Aquest divendres el grup  municipal d'Els Independents de La Molsosa - AM, vinculats amb Esquerra Republicana, han plegat i presentat la dimissió en bloc.

L'únic regidor que va entrar a l'ajuntament i ha fet tasques d'oposició a l'equip de govern, Arnau Vilaseca, ha deixat el càrrec i la formació, així com també els altres dos companys, Lluís Serravinyals i Ramon Ibáñez.
En la carta de dimissió, que també han fet pública a través de les xarxes socials, exposen els motius que els han dut a trencar una relació política de set anys amb Esquerra Republicana al Solsonès.

El Lluís, l'Arnau i el Ramon, en una imatge promocional de la campanya electoral per les darreres municipals Foto: ERC Solsonès


Exposen que "després de 7 anys i infinitat de propostes (com es pot comprovar a les actes dels plens), us comuniquem formalment que: Tots els regidors del grup municipal d'Independents de la Molsosa-AM presentem la nostra dimissió."

Desacord amb la política de pactes al Consell Comarcal

Argumenten que es van reunir recentment amb l'executiva comarcal d'ERC Solsonès per tal de veure "la confluència de la nostra estratègia municipal amb la comarcal. Ha quedat palés el nostre desacord polític. Nosaltres entenem que la seva actual política de pactes a l'ens comarcal, on s'ha optat per pactar amb els independents de la candidatura sorgida després de l'escissió de convergència dificulta i impedeix assolir els canvis que voldriem per millorar les polítiques del nostre municipi. A la reunió esmentada se'ns va dir que en una situació semblant optarien per la mateixa política d'acords amb els Independents."

Abandonats pel grup d'Esquerra
Un altre motiu d'aquesta dimissió ha estat que "aquesta última legislatura ens hem sentit abandonats pel nostre grup comarcal i totalment desatesos politicament. Tot i així, no hem deixat de fer propostes a nivell de comarca com per exemple, el Servei d'Atenció Domiciliària Descentralitzat, Solsonès Comarca Cardioprotegida, entre altres."

Concloen que "durant els últims 7 anys no hem deixat mai de fer propostes als plens municipals. Algunes d'aquestes s'han dut a terme i altres no. Ara bé, creiem que la falta de propostes de l'equip de govern als plens municipals i la seva innacció política és preocupant. Aquest fet ho demostren les ordres dels dies.
Creiem que els canvis comencen des dels municipis i no des de ens superiors.
Creiem que la renovació política ha de ser constant, no compartim que hi hagi persones que es perpetuin en els càrrecs com asimple quota d epoder.
Es per aquests motius i en coherència amb el nostre discurs i fer polític, que hem pres aquesta decisió.
Continuarem treballant des d'una altra esfera per continuar duent a terme accions i fent propostes per col·laborar en la millora del nostre poble"

Esquerra Solsonès lamenta la decisió

L'executiva comarcal d'Esquerra Solsonès ha contestat, agraint  "la feina realitzada pel Grup Municipal Independents per la Molsosa-AM (per l'Arnau, com a regidor, i del lluís i el Ramon donant-hi suport des de fora del govern municipal) durant les dues darreres legislatures.
Han estat 7 anys picant pedra des de l'oposició, amb caràcter clarament propositiu però amb poca assertivitat des de l'equip de govern municipal."

Tanmateix, els republicans entenen "el desgast que aquesta situació suposa" i en aquest sentit lamenten, tot i no compartir-la, la sensació d'abandonament hagi sobrepassat l'àmbit municipal.

Pel que fa a les desavinences respecte de les polítiques comarcals, des de l'executiva comarcal creuen que "el deure d'Esquerra-Solsonès és el de vetllar per tots els 15 municipis de la comarca, intentnt entendre les singularitats de cadascun d'ells i aplicar criteris de solidaritat i representatitvitat dins els òrgans del Consell Comarcal per fer que tots els municipis se sentin representats, escoltats i atesos."

I rebla que "Estem d'acord en que des dels municipis es poden començar molts dels canvis (però no només des dels municipis).
També compartim la visió de que és necessària renovació política i no perpetuar-se en els càrrecs (fer de la política un modus de vida no ha estat mai en l'ADN d'Esquerra Republicana). Creiem que, en aquest sentit, hem practicat sempre amb l'exemple."

Acaba el comunicat d'Esquerra exposant que "les quotes de poder les dona la població quan assigna amb el seu vot la representativitat dels diferents partits als diferents òrgans públics, i és obligació dels partits assumir-la i dels seus representants polítics exercir-la de forma transparent i honesta" i finalment, celebra el compromís per continuar treballant pel poble de la Molsosa.


El consistori de La Molsosa queda amb quatre regidors
Amb la dimissió del regidor Arnau Vilaseca, i els altres dos companys de candidatura, al consistori de La Molsosa només quedaran els 4 regidors de la llista de l'Agrupació d'Electors Independents de la Molsosa encapçalats per Marià Torra, que van obtenir 57 vots, seguits pels 31 vots de l'IDLM (Independents de la Molsosa)
 

 

Participació