La Plaça de la Polivalent es dirà «Plaça de l'1 d'octubre»

per Ramon Estany , Solsona, 27 de març de 2018 a les 09:12 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Foto: Aj Solsona

El Ple de l'Ajuntament de Solsona va aprovar per unanimitat ahir dilluns al vespre com s'anomenarà a partir d'ara la Plaça de la Sala Polivalent.
Tal com va explicar el regidor de Participació, Antoni Carralero, es donava resposat així a l'acord de Ple per donar nom a aquesta plaça arran dels fets de l'1-O. D'aquesta manera, s'ha obert la decisió a la participació ciutadana amb l'ús d'una aplicació mòbil, però també amb el vot presencial mitjançant butlletes a la OAC.

Les propostes de nom que es podien votar partien de les tres que van sorgir en una assemblea popular el 3 d'octubre més una quarta opció proposada per l'Ajuntament de Solsona. A més, tots els participants, en el cas que no els agradès cap proposta podien proposar-ne un altra.
Via presencialment han votat 13 persones, mentres que per internet ho han fet 157.

L'opció més votada ha estat Plaça 1 d'Octubre, amb 119 vots, mentres que la menys votada ha estat Plaça del referèndum, amb 8.
El portaveu del PDeCat, Marc Barbens, ha felicitat a l'equip de govern per la iniciativa i pel nom resultant, però s'ha mostrat preocupat per la baixa participació, una qüestió que s'ha de millorar.

Per la seva part, l'alcalde de Solsona ha explicat que aquesta iniciativa ha sigut una prova que servirà d'experiència per properes ocasions.
En aquest sentit, el portaveu d'ApS-CUP, Òscar Garcia, ha indicat que l'aplicació per a mòbil és molt "farragosa", però que cal aprofitar les tecnologies d'avui dia per copsar l'opinió dels solsonins i per això ens hem de prendre seriosament el tenir unes eines i unes webs en condicions.

Resum dels resultats de l'enquesta
Periòde de votació, del 20 de febrer del 2018 al 16 de març del 2018 (internet), 17 de març de 2018 (presencial).
Participació total: 170 ciutadans, dels quals, el 92,35% ho han fet per internet, la resta, un 7,64%, presencialment mitjançant el mòbil.
Vots internet
Plaça 1 d'Octubre: 111
Plaça del Referèndum: 7
Plaça de la República: 35
Plaça de la Independència: 21

Vots presencials
Plaça 1 d'Octubre: 8
Plaça del Referèndum: 1
Plaça de la República: 1
Plaça de la Independència: 2

Comentaris contraris a les quatre opcions per les seves connotacions polítiques independentistes: 8

Altres propostes de noms
Plaça de la Democràcia: 7
Plaça de la Llibertat: 3
Plaça de Catalunya: 1
Plaça de la Pau: 1
Plaça de la Voluntat del Poble:1
Plaça de la Paciència:1
Plaça de la Rendició: Quan la por va guanyar i van tancar abans d'hora

 

 

Participació