Solsona formarà els ciutadans que vulguin ser voluntaris en el procés d’acollida de refugiats

La primera família és previst que arribi a la ciutat abans de l’estiu

per Redacció, Solsona, 20 de març de 2018 a les 16:04 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Taula per a l’acollida de persones refugiades a Solsona impulsa la realització a la ciutat d’un curs de formació adreçat a futurs mentors de persones refugiades. Es tracta de formar els ciutadans que vulguin ser voluntaris en el procés d’acollida de refugiats. Per dur-lo a terme a Solsona cal que hi hagi un mínim de deu persones de la comarca inscrites a través del web del Programa Català de Refugi.
Els mentors ajudaran les persones refugiades que arribin a Solsona en el procés d’aprenentatge de la llengua, en la recerca de feina i en altres aspectes que facilitin la seva integració en la societat catalana. A la capital del Solsonès és previst que una família, segurament de procedència veneçolana, arribi els propers mesos, abans de l’estiu. Per aquest motiu és necessari poder acollir abans de l’estiu el curs de mentors, que és impartit pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.
Les persones que vulguin participar en aquest programa s’han d’inscriure a través del web del Programa català de refugi. Tot seguit, és important enviar un correu electrònic notificant la inscripció a [email protected], per tal que des del Solsonès es tingui constància del volum de persones inscrites i es pugui organitzar el curs a Solsona.  

La família de persones refugiades que rebrà la ciutat es troba en aquests moments acollida per Creu Roja Lleida, que n’està fent l’estudi previ. Un percentatge important dels refugiats que s’assignen són de procedències veneçolana i ucraïnesa. La Taula per a l’acollida de persones refugiades a Solsona, que es reuneix periòdicament, està formada per representants de la major part d’entitats socials de Solsona, les institucions locals, tots els grups municipals, els Serveis Socials Bàsics del Solsonès, l’Agència de Desenvolupament Local i Empresaris per al Solsonès.

 

Participació