Presentació del 15è número de la revista Oppidum

L'Arxiu Comarcal del Solsonès i el Centre d'Estudis Lacetans publiquen un nou número de la revista cultural de la comarca per excel·lència, amb set articles, majoritàriament d'història i art

per Redacció, Solsona | 19 de març de 2018 a les 16:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Surt al carrer el quinzè número de la revista cultural del Solsonès, Oppidum, editada per l'Arxiu Comarcal i el Centre d'Estudis Lacetans amb la col·laboració de l'Ajuntament de Solsona i el Consell Comarcal. En l'acte de presentació l'historiador solsoní Ramon Planes parlarà de la figura de l'historiador de l'art i arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch.  


Precisament un dels articles d'aquest número, a càrrec de l'arquitecte Carles Freixes, versa sobre les aportacions de Puig i Cadafalch a Solsona, tema d'una exposició recent al Museu Diocesà i Comarcal de Solsona i de la qual Freixes va ser cocomissari. L'historiador de l'art Ovidi Cobacho parla de "La creu de Llobera i dos retrats solsonins de Ramon Casas"; l'entomòleg Xavier Bellés, de bestiari medieval de Sant Quirze de Pedret; el musicòleg Josep M. Salisi, analitza un element musical en un exvot del santuari de la Mar de Déu del Miracle del segle XVII, i l'historiador Ramon Planes, la correspondència entre els germans Innocenci i Adolf Mas i l'obra de la Biblioteca Popular de Solsona.

En la mateixa publicació, l'historiador Jaume Adam escriu sobre grafits localitzats al monestir de Sant Llorenç de Morunys, i Joan Riart fa una crònica sobre les activitats del Cercle Artístic i Cultural del Solsonès, entre els anys 70 i 80, del qual va ser membre fundador.

 

Participació