El Tribunal Superior de Justícia retorna tres masos de Llobera a Torà

Dóna la raó a l'Ajuntament de Torà en el litigi pels límits territorials amb l'Ajuntament de Llobera que també haurà d'abonar les costes processals

per Redacció, Llobera, 17 de març de 2018 a les 17:34 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La nova delimitació municipal no deixa cap dubte sobre la ubicació del dolmen de Llanera a Torà - Torà Foto: Ramon Sunyer


Els masos de la Vila, el Piteu de Dalt i el Piteu de Baix, actualment a Llobera, passen a Torà 


La sentència impugna la resolució GRI/1103/2014, de 12 de maig, de la Consellera de Governació i Relacions Institucionals de la generalitat de Catalunya, relativa a la delimitació, en el tram en desacord entre els dos municipis.

L'origen del problema radica en la línia de delimitació territorial entre els municipis de Llanera i Llobera, realitzada l'any 1924 per un enginyer de l''Instituto Geográfico Nacional' i que va ser confirmada en produir-se la incorporació del terme de Llanera a Torà. Aquesta delimitació va ser realitzada de forma unilateral per l'IGN i no consta que tingués el consentiment d'ambdós municipis ni l'assistència dels seus representants i .

Per tot això la sentència valida una delimitació anterior realitzada entre els anys 1889-1896, que presenta un major nombre de punts de referència que no la de 1924, i va ser acceptada pels municipis de Llanera i Llobera.

Ara els masos de la Vila, el Piteu de Dalt i el Piteu de Baix i també la capella de Sant Salvador, actualment a Llobera, passen a formar part de Torà. La nova delimitació també deixa ben clar que el Dolmen de Llanera, al igual que la capella de Sant Salvador, formen part del terme de Torà.

 

Arxivat a:
Municipis, Torà, Llobera, termes
Participació