El Consell promou una iniciativa contra el malbaratment alimentari a locals de restauració del Solsonès

“Del plat a casa”, nova campanya contra el malbaratament alimentari a la comarca amb la col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya

per Redacció , Solsonès, 14 de març de 2018 a les 17:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


Amb l’objectiu d’evitar que el menjar vagi a parar al contenidor, el Consell Comarcal del Solsonès, juntament amb l’Agència de Residus de Catalunya, està promovent una campanya per tal que aquelles persones que acudeixen a menjar a un restaurant es puguin endur el menjar sobrant i aquest no acabi al contenidor.


Dins d’aquesta campanya, el passat mes de novembre van realitzar-se dos tallers de cuina d’aprofitament als quals van assistir-hi unes 50 persones.

“Del plat a casa” va dirigida als grans productors de residus orgànics: bars i restaurants, i té com a objectiu fomentar que els usuaris d’aquests establiments s’enduguin les sobres del menjar a fi que aquestes no es converteixin en residus. Per donar forma a aquesta iniciativa, el Consell Comarcal del Solsonès en col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya, ha distribuït 1.000 capses, aptes per a alimentació i microones, i també bosses compostables per a una correcta gestió dels residus orgànics que es generen.


Previ a la distribució de les capses per endur-se el menjar, es va realitzar una visita a 74 establiments de la comarca del Solsonès, dels quals 40 van mostrar el seu interès per disposar d’aquest element que pretén conscienciar de la importància de no llençar el menjar al contenidor. Cal dir que el 57% dels establiments enquestats van confirmar que ja realitzen actuacions per fomentar que els seus clients s’emportin el menjar sobrant.

En aquest sentit, el conseller comarcal de medi ambient i esports, Albert Bajona, ha volgut recordar que aquest fenomen del malbaratament ha estat avaluat a Catalunya en unes 262.000 tones anuals de menjar que van a parar als contenidors: 35 Kg per habitant i any, i ha demanat fer un ús responsable dels aliments que constitueixen un recurs valuós que cal gestionar i consumir amb la màxima cura i responsabilitat.

 

Participació