Escola Arrels

Les paraules són com les ulleres que ens permeten mirar el món

per Redacció, Solsona, 12 de març de 2018 a les 11:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

 


En la societat complexa en què vivim de vegades ens cal tenir eines per gestionar les nostres emocions.


Des de l’escola acompanyem els infants en el recorregut que fan per conèixer, enfrontar-se, gestionar i entendre tot aquest món.

Un recurs que ens ajuda molt són els contes, paraules que s’escolten en profunditats impensables del nostre cos.

A educació infantil estem portant a terme diferents projectes sobre educació emocional. Alguns d’aquests projectes parteixen dels contes.

A partir de tres contes que permeten endinsar-nos en el món de les emocions, sentiments, valors i actituds compartim experiències i moments especials amb els nens i nenes de P-2 i P-3. Us en fem una breu pinzellada.

 


El peix irisat, Marcus Pfister. Editorial Beascoa

És la història d’un peix d’escates brillants que no vol compartir-les amb els altres peixos. Al final del conte s’adona que si dóna una escata als altres peixos té amics i és molt més feliç.  Ens permet treballar l’empatia i la importància de compartir.

Moltes gràcies, jean Baptiste Baronian – Laurence L.Afano. Editorial cruïlla

El conill Nil  perd el seu globus en una fira i demana ajuda als altres animals per buscar-lo. Ens facilita incidir en els valors de l’amabilitat, el respecte i la col·laboració.

Els colors de l’Àfrica, Anna Obiols – Subi. Editorial Beascoa

L’Àfrica és una elefanteta que últimament només ho veu tot de color gris . Decideix marxar i anar a recollir colors pel món, agafa blau del mar, groc del desert...tot vitjant amb globus. Conte clau per parlar d’imaginació, descobriments, aventura, creativitat...
A la vegada estem molt engrescats en el projecte “Petits grans moments”, que farem amb els avis de la residència. Avis i nens  compartirem  activitats i moments, però també experiència i tradició.

Junts farem  activitats com jocs per conèixer-nos, bingo, teatre, jocs tradicionals, danses...Tenim moltes ganes d’oferir-los la nostra alegria i compartir amb ells l’ofici de viure.

 

Arxivat a:
Societat, Escola Arrels
Participació