Cardona festeja els seus patrons i el 60è aniversari de la seva històrica coral

La Coral Cardonina estrena els seus 60 anys amb una conferència de Glòria Ballús

per Ramon Estany, Cardona, 5 de març de 2018 a les 08:04 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Conferència de Glòria Ballús a la cripta dels Sants Màrtirs de Cardona


El passat diumenge 4 de març, Cardona va festejar la amb tota solemnitat la festivitat dels seus patrons, els Sants Màrtirs Celdoni i Hermenter. Al matí, un Ofici Solemne cantat per la Coral Cardonina i amb la participació d'una vintena d'escolans van centrar la celebració litúrgica de la jornada. A la tarda, a la cripta de l'església parroquial, la musicòloga manresana Glòria Ballús va oferir una instructiva i amena xerrada a l'entorn del patrimoni musical cardoní.

La Dra. Ballús ha treballat i publicat diferents estudis sobre la història musical de la vila ducal i en aquesta xerrada va fer un repàs de la tradició musical coral i etnològica cardonina, il·lustrat profusament amb imatges i documents històrics. Gran estudiosa dels goigs populars, va reivindicar la tradició centenària dels goigs cardonins dedicats als Sants Màrtirs i a la Mare de Déu del Patrocini. Al finalitzar, el públic que omplia la cripta parroquial va entonar unes estrofes dels goigs dels patrons cardonins per acomiadar l'aplaudida conferenciant.
Aquesta conferència va significar el tret de sortida de la commemoració del 60è aniversari de la Coral Cardonina, una celebració que el cap de setmana vinent impulsarà un nou acte de volada internacional: el concert del Wertern Reserve Academy Cor & Ensemble de Ohio (USA).

 

Participació