Nevada

Solsona demana la col·laboració ciutadana per retirar neu de les voreres

La maquinària i la brigada municipal continuen treballant per netejar els accessos als principals equipaments públics i la xarxa viària

per Redacció , Solsona, 1 de març de 2018 a les 10:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La brigada municipal netejant el carrer Castell Foto: Aj Solsona

 
L’Ajuntament de Solsona fa una crida a la col·laboració ciutadana, l’endemà de la intensa nevada, per treure la neu de les voreres de davant dels propis habitatges o establiments. Així mateix, es demana a la població que ajudi aquells veïns que, per motius d’incapacitat, no els sigui possible fer-ho.

Si bé es preveu desactivar el Pla de protecció civil per a nevades, avui continuen treballant cinc màquines per retirar neu, la brigada municipal i el personal del servei de neteja viària a fi de garantir l’accés al Centre Sanitari, els centres educatius, els polígons industrials i la resta de la xarxa viària.

Amb tot, també es fa necessària la col·laboració dels veïns, tal com estableix l’article 40 de l’Ordenança de convivència ciutadana, sobre la neteja de la via pública en cas de nevada. Segons aquesta normativa, és obligació del propietari o usuari dels terrenys, el local, l’edifici o la finca el manteniment de la vorera neta de neu, en condicions que permetin el pas de vianants.

Agraïment per la comprensió

El consistori i la Policia Local agraeixen a la població la comprensió demostrada els dos darrers dies davant l’excepcionalitat de la nevada i les restriccions que ha suposat per a la mobilitat. “Des de l’Ajuntament s’ha intentat destinar al dispositiu tots els mitjans disponibles, però la intensitat de la precipitació d’ahir i el fet que no parés durant més de mig dia feia que les màquines no donessin a l’abast”, explica l’alcalde, David Rodríguez. De totes maneres, “la ciutadania n’ha estat conscient i ha seguit les instruccions oficials del Pla de protecció civil municipal i el sentit comú, fet que ha facilitat les coses”, afegeix el batlle.  

 

Arxivat a:
Societat, neu, voreres, nevada
Participació