Solsona promou tallers de cuina per a persones al·lèrgiques, celíaques i amb intoleràncies alimentàries

La campanya “Al·lèrgicum” fa una crida als establiments a adherir-s’hi

per Redacció, Solsona, 28 de febrer de 2018 a les 21:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de febrer de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Valderrama i Espasa en l’acte de presentació, dilluns al vespre a la biblioteca


Entre els mesos de març i juny, la regidoria de Salut de Solsona organitzarà quatre tallers de cuina sense al·lèrgens (de declaració obligatòria) oberts a tota la població. Serà en el marc de la campanya municipal “Al·lèrgicum, mengem sense barreres”, que es s’executa per tercer any consecutiu amb la col·laboració de Toleràncies i la Diputació de Lleida. Els tallers són algunes de les accions que s’han programat per aquest any i que van presentar públicament dilluns la regidora de l’àrea, Yasmina Valderrama, i la tècnica Laia Espasa.


El 13 de març, el taller se centrarà en cuina vegana, amb receptes sense ou ni llet, i anirà a càrrec de Casa Albets. El 17 d’abril, la dietista nutricionista Martina Ferrer ensenyarà a preparar esmorzars saludables sense al·lèrgens (de declaració obligatòria). El 8 de maig, Mamafermenta torna a Solsona per elaborar pa i pizza sense gluten. Finalment, el 12 de juny Virginia Oliver conduirà un taller de postres sense sucre. Tots es duran a terme a les instal·lacions del Casal Cívic Xavier Jounou en horari de tarda, que es concretarà més endavant.
Paral·lelament, una de les novetats d’“Al·lèrgicum” d’enguany és la línia d’assessorament als establiments, que tant poden ser comercials alimentaris com de restauració. En aquest cas, se’n seleccionaran deu que hi estiguin interessats i se’ls oferirà assessorament i suport tècnic per a la seva adequació al reglament 1169/2011. Consistirà en una visita inicial per a l’elaboració d’una diagnosi de cada cas, seguida de la preparació dels llistats d’al·lèrgens de l’establiment i de deu fitxes de producció alimentàries. Això es complementarà amb la visita a casos pràctics. L’Ajuntament fa una crida al sector perquè s’hi adhereixi.
Als centres educatius de secundària, d’altra banda, aquest curs es programa una xerrada, un taller i un concurs de cuina amb un guanyador de cada centre escolar que presentarà la recepta i la cuinarà davant d’una televisió local. Així mateix, es formarà el professorat en la gestió de les al·lèrgies.
Municipi compromès amb la celiaquia

En l’àmbit estrictament institucional, aquest any l’Ajuntament avançarà un pas més en el seu compromís amb la celiaquia. En un Ple debatrà una moció per esdevenir municipi sense gluten a partir d’un pacte amb l’Associació de Celíacs de Catalunya. Igualment, se sensibilitzarà tècnics municipals i càrrecs electes perquè en tots els actes públics amb presència de menjar hi hagi una opció per a les persones al·lèrgiques, celíaques o amb intoleràncies alimentàries.
Tota la informació d’aquesta campanya municipal s’anirà actualitzant i ampliant al web www.allergicumsolsona.cat. Per a possibles dubtes, es pot contactar amb l’organització a [email protected]

Peu de foto:


              Solsona, 28 de febrer de 2018

 

Participació