Ús de cookies
Nació Solsona utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència d'usuari, mostrar publicitat adaptada als vostres interessos i recollir dades amb l'objectiu d'analitzar l'audiència amb eines genèriques. Si continueu navegant pel web, entendrem que accepteu la nostra política de cookies. Accepto
Notícia en PDF
Notícia en PDF

Solsona promou tallers de cuina per a persones al·lèrgiques, celíaques i amb intoleràncies alimentàries

La campanya “Al·lèrgicum” fa una crida als establiments a adherir-s’hi

, Solsona | Actualitzat el 28/02/2018 a les 21:25h

Valderrama i Espasa en l’acte de presentació, dilluns al vespre a la biblioteca


Entre els mesos de març i juny, la regidoria de Salut de Solsona organitzarà quatre tallers de cuina sense al·lèrgens (de declaració obligatòria) oberts a tota la població. Serà en el marc de la campanya municipal “Al·lèrgicum, mengem sense barreres”, que es s’executa per tercer any consecutiu amb la col·laboració de Toleràncies i la Diputació de Lleida. Els tallers són algunes de les accions que s’han programat per aquest any i que van presentar públicament dilluns la regidora de l’àrea, Yasmina Valderrama, i la tècnica Laia Espasa.

El 13 de març, el taller se centrarà en cuina vegana, amb receptes sense ou ni llet, i anirà a càrrec de Casa Albets. El 17 d’abril, la dietista nutricionista Martina Ferrer ensenyarà a preparar esmorzars saludables sense al·lèrgens (de declaració obligatòria). El 8 de maig, Mamafermenta torna a Solsona per elaborar pa i pizza sense gluten. Finalment, el 12 de juny Virginia Oliver conduirà un taller de postres sense sucre. Tots es duran a terme a les instal·lacions del Casal Cívic Xavier Jounou en horari de tarda, que es concretarà més endavant.
Paral·lelament, una de les novetats d’“Al·lèrgicum” d’enguany és la línia d’assessorament als establiments, que tant poden ser comercials alimentaris com de restauració. En aquest cas, se’n seleccionaran deu que hi estiguin interessats i se’ls oferirà assessorament i suport tècnic per a la seva adequació al reglament 1169/2011. Consistirà en una visita inicial per a l’elaboració d’una diagnosi de cada cas, seguida de la preparació dels llistats d’al·lèrgens de l’establiment i de deu fitxes de producció alimentàries. Això es complementarà amb la visita a casos pràctics. L’Ajuntament fa una crida al sector perquè s’hi adhereixi.
Als centres educatius de secundària, d’altra banda, aquest curs es programa una xerrada, un taller i un concurs de cuina amb un guanyador de cada centre escolar que presentarà la recepta i la cuinarà davant d’una televisió local. Així mateix, es formarà el professorat en la gestió de les al·lèrgies.
Municipi compromès amb la celiaquia
En l’àmbit estrictament institucional, aquest any l’Ajuntament avançarà un pas més en el seu compromís amb la celiaquia. En un Ple debatrà una moció per esdevenir municipi sense gluten a partir d’un pacte amb l’Associació de Celíacs de Catalunya. Igualment, se sensibilitzarà tècnics municipals i càrrecs electes perquè en tots els actes públics amb presència de menjar hi hagi una opció per a les persones al·lèrgiques, celíaques o amb intoleràncies alimentàries.
Tota la informació d’aquesta campanya municipal s’anirà actualitzant i ampliant al web www.allergicumsolsona.cat. Per a possibles dubtes, es pot contactar amb l’organització a [email protected]

Peu de foto:


              Solsona, 28 de febrer de 2018
Notícia en PDF
Notícia en PDF

FEU EL VOSTRE COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Predicció Solsona
dijous
6°C  18°C
divendres
16°C  29°C
dissabte
15°C  27°C
Chakir El Homrani, el conseller de la diversitat que juga a rol
Chakir El Homrani/Adrià Costa

Chakir El Homrani, el conseller de la diversitat que juga a rol

El substitut de Dolors Bassa al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies demana antendre la complexitat d'una societat plural, conformada per històries com la de la seva família, originària del Marroc

Grup Nació Digital
Des de maig de 1996
Editorial: SCG Aquitània SL
Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Amb la col·laboració de: